Wie Wat Wijzer

Wie Wat Wijzer remedial teaching en drama

De praktijk is gericht op ontwikkeling van kinderen, tieners en volwassenen. Ondersteuning door een specialist en een periode remedial teaching, psychodrama of coaching kan helpen om een stap verder en tot ontwikkeling te komen.

 Kinderdramagroep start op 5 april

  • Met drama en het verhaal van Beer en Streep worden de kinderen uitgedaagd tot het leren van vaardigheden in de omgang met anderen. Door het spelen van sociale situaties wordt de creativiteit van kinderen geprikkeld, waardoor hun probleemoplossend denken wordt versterkt. Spelen maakt weerbaar en vermindert stress. Drama en spel helpen om het schoolgaan van kinderen tussen de vele anderen overzichtelijker te maken.
  • 8x in Eemnes op woensdagmiddag 15.30-16.45. Data: 5, 12, 19 april, 10, 17, 31 mei, 7, 14 juni 2017. Er is plaats voor 6-8 kinderen in de leeftijd 7-10 jaar.  Kosten € 95.

Kindergroep verhalen vertellen en presenteren in september

  • Hoe maak je een spannend of mooi verhaal of spreekbeurt? Hoe kun je het op een leuke manier uit je hoofd vertellen? Hoe moet je staan, zitten, kijken en ademen tijdens het vertellen? Wat doe je als je dit superspannend vindt?
  • 3x in Eemnes, Plantsoen 25, op woensdagmiddag 16-17.15. Data: 12, 19, 26 september 2017.
  • Er is plaats voor 6-8 kinderen in de leeftijd 8-11 jaar. Kosten € 45.

Aanmelden voor de kindergroepen kan door bellen, appen, mailen:

06 23873331, simonet@wiewatwijzer.nl

Voor wie is Wie Wat Wijzer

  • Basisschool leerlingen met problemen met lezen, rekenen, spellen en schrijven.
  • Groep 8 leerlingen voorbereiden op het Voortgezet Onderwijs én scholieren in het Voortgezet Onderwijs. Met als doel bewust maken van executieve functies, zoals leren leren, organisatie, timing en doorzettingsvermogen.
  • Kinderen, jongeren en volwassenen met vragen op sociaal-emotioneel gebied, zoals pesten, identiteit, faalangst, keuzes maken, omgaan met verlies en verdriet.

Simonet Schoon

Zij is eigenaar van RT Praktijk Wie Wat Wijzer. Simonet is een ervaren docent en remedial teacher in het basisonderwijs en in het speciaal onderwijs voor leerlingen met lichamelijke- en verstandelijke beperkingen en langdurig zieke leerlingen. Heeft opleidingen afgerond in psychodrama, dramaspecialist in het onderwijs. Vrijbaan Trainer voor tieners en jong volwassenen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Pedagogische Schrijfondersteuning.

Als remedial teacher maakt Simonet gebruik van verhalen, drama, spelen en bewegen als ingang voor cognitief leren en uitbreiden van vaardigheden. Wie Wat Wijzer kijkt met aandacht naar kinderen, jongeren en volwassenen. Werkt oplossingsgericht en versterkt het zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Related posts