Frits Spits verbindt popmuziek met geloof

frits spits

LAREN/EEMNES – april 2017. Op welke wijze is popmuziek dikwijls geworteld in het geloof en welke verbindingen zijn er te leggen en te vinden tussen popmuziek en geloof? Als geen ander kan Frits Ritmeester (beter bekend als Frits Spits) daar boeiend over vertellen. Als inwoner van Laren wil hij graag op 10 mei 2017 in de Johanneskerk met u over de dwarsverbanden tussen popmuziek en geloof praten.

In zijn studententijd, hij studeerde Nederlands, was Frits discjockey. Na zijn doctoraal was hij enkele jaren docent, maar ging daarna voor de radio werken. Zijn meest bekende programma was de Avondspits. Maar ook een programma als Tijd voor Twee werd door velen beluisterd. Vanaf 2014 doet Frits geen muziekprogramma’s meer en presenteert hij alleen nog de Taalstaat op NPO Radio 1.

Frits Spits heeft in 2008 het boek Zestig Strepen – de soundtrack van mijn leven geschreven ter gelegenheid van zijn 35 jarige carrière als radiomaker. Het zijn zijn 60 favoriete liedjes. In 2015 volgde De Standaards van Spits. Dit bevat  volgens hem de mooiste lees- en luisterliedjes. Deel II van De Standaards komt in september aanstaande uit! In maart van dit jaar won hij de prestigieuze Buma Cultuur prijs de Gouden Harp omdat hij zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

Datum, tijd en plaats: woensdagavond 10 mei van 19.30 tot 21.30 uur in de Johanneskerk aan de Naarderstraat in het centrum van Laren. Bij binnenkomst koffie of thee en bij de afsluiting, een glas wijn. De toegang is gratis maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!

Ook dit moment van ‘Verbinden’, is georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE). Deze laatste avond van het winter-programma, aan het volgende wordt reeds gewerkt, mag u niet missen!

Related posts