Het rondje om de kerk terug in feestweek

Het evenement “Criterium dé Eemnes” krijgt een tweede editie op zondag 10 september 2017.

Na een succesvolle eerste editie is er besloten om tijdens de aankomende feestweek van de KPJ weer een rondje om de kerk te organiseren. Met duizenden enthousiaste mensen langs de kant van het parcours en met renners die als gladiatoren op de weg het leven van elkaar zuur maakten, met als doel “de groene poldertrui” winnen. Daarmee was de editie van 2015 een groot succes.

De eerste editie was in samenwerking met het Feestcomité. Nu zal het criterium verreden worden tijdens de KPJ feestweek. Eemnes zal deze dag wederom weer in het teken staan van een wielerwedstrijd om de grote kerk van Eemnes en met de finish op de Wakkerendijk.

De kampioenen van 2015 zullen erop gebrand zijn om hun titel te prologeren, daarentegen ligt de concurentie ook niet te slapen en hebben zij deze ronde met hoofdletters op de kalender staan. Ze kunnen dus aan de bak. De grote Eemnesser namen als Rigter, Blom, Van der Wardt en Stalenhoef, kampioensnamen als Borsen, Hoolwerf (eigenlijk gewoon een echte Eemnesser Stalenhoef), van Wegen, De Moussie en De Beukelaar en anderen helden zullen de piste weer betreden om zo te strijden om de tweede “groene polder trui’’.

Criterium dé Eemnes heeft de afgelopen editie indruk gemaakt. In de wielerwereld is Eemnes niet onopgemerkt gebleven. Hierdoor kunnen we aankomende editie grote namen verwachten in het veld. Toch zal de Eemnesser op eigen bodem onverslaanbaar zijn.

Van kissmissen tot een heuse tourkaravaan, het zal weer een groot feest worden. Dus Eemnes en omstreken haal die oude racefiets maar weer van zolder en ga trainen voor het Criterium!

Deze wedstrijd zal worden verdeeld in drie verschillende niveaus. Om uit te maken in welke klasse je hoort, moet je een tijdrit rijden. Dit gebeurt in de polder van Eemnes op een gewone racefiets om zo alle rijders in te kunnen delen op het juiste niveau.

NK dikke banden race

Jazeker een heus EK is toegevoegd aan deze dag, met een “gewone” fiets kan iedereen de strijd aangaan tijdens de dikke banden race. Regel is dat je fiets geen extra versnellingen heeft en dat je op zijn minst verkleed bent. Deze dikke banden wedstrijd gaat over twee rondes en ook hier zal de winnaar eeuwige roem vergaren.

Kom je uit Eemnes of uit een straal van 5 km daar buiten dan ben je van harte welkom om mee te rijden. Opgeven en meer informatie over regels zijn te vinden op de website Criterium-eemnes.nl, of stuur je vraag naar criterium_de_eemnes@outlook.com

Related posts