Eindexpositie ‘Beweging’ van cursisten Atelier Stawicki in De Hilt

Van 17 mei t/m 25 juni hebben de cursisten van Atelier Stawicki hun eindexpositie in De Hilt, Hasselaarlaan 1c in Eemnes met het thema ‘Beweging’.

 Elk jaar sluiten de cursisten van Atelier Stawicki het seizoen af met een thema-expositie. Dit jaar is dit het thema ‘Beweging’. Een thema die perfect past bij De Hilt.

In het begin van het seizoen kregen de cursisten het thema voor de expositie te horen. De één ging hier meteen mee aan de slag en de ander moest er nog even over brainstormen. Het leuke is dat ieder het thema eigen gemaakt heeft, waardoor het werk heel uiteenlopend is. De één schildert realistisch terwijl de ander het thema abstract heeft verwerkt. De techniekkeuze was vrij, dus ook dat is heel verschillend op de expositie. Zo is werk te zien gemaakt met acrylverf, olieverf, gemengde technieken en houtskool op zowel doek als papier. En wat nog het meest bijzonder is dat zowel degene die dit seizoen is begonnen als degene die al jaren bij Atelier Stawicki komt, allemaal meedoen. Deze variëteit geeft goed weer hoe de cursussen zijn. De cursussen zijn individueel en omhelzen verschillende materialen waarbij beginner en gevorderde naast elkaar werken. Materiaalleer is een belangrijk onderdeel van de cursussen en vooral genieten van wat je allemaal kunt maken, hierdoor ontwikkel je je eigen stijl.

“Het was niet voor iedereen even makkelijk om het thema eigen te maken, maar uiteindelijk heeft iedereen dit toch op een bijzondere manier gedaan,” zegt Simone Stawicki. “Ik ben echt heel trots op mijn cursisten, als ik zo al de werken bij elkaar zie. Wat is het toch leuk om te zien dat iedereen een eigen stijl heeft en de techniek die zij geleerd hebben, hebben weten toe te passen. Ik hoop ook dat iedere bezoeker geniet van de werken die ze hier in De Hilt zien.”

Deze cursisten laten hun werk zien op de expositie:

Dennis Gehring, Paulien Richel Jansen, Hilda Bouwsema, Mirjam Schütz, Jeltje Kosters, Maya van der Linden, Yvonne Hulsbos, Regina Te Nuijl, Yvette Rigter, Karin de Visser, Hannie Veenekamp, Gery Bax, Rida van de Zand, Adri Dankers, Edith Veerman, Marianne van der Vate, Jacqueline van de Steeg, Lidi Heeres, Jolande Ferwerda, Marianne van Lon en José Adam.

De eindexpositie ‘Beweging’ in De Hilt, Hasselaarlaan 1c in Eemnes is te bezichtigen tijdens de openingstijden en kijk daarvoor op www.dehilt.nl. Informatie over de eindexpositie en foto’s van de werken zijn te vinden op de website www.atelierstawicki.nl. Ook als u interesse heeft voor het volgen van een cursus of workshop kunt u op deze site kijken, want deze zomer zijn er verschillende leuke workshops en twee zomercursussen bij Atelier Stawicki.

Related posts