Grote opkomst bij de tijdritten voor het criterium

De eerste grote groep van 80 deelnemers hebben afgelopen weken tijdritten gereden in de Eemnesser polder.

Tijdens de kwalificatie tijdritten welke met een “gewone racefiets” gereden moest worden, werd er nog nooit zo hard gereden als nu. Zowel bij de dames als heren sneuvelde de rondetijden. Joost Rusche reed met een tijd van 7 minuut 54 seconden met een gemiddelde van bijna 45 km/uur een nieuw ronde record. Cathalijne Hoolwerf het grote talent uit Eembrugge deed precies het zelfde, terug komend van een zware blessure reed ze een record voor een dame wat daar nog nooit gereden was, met een tijd van 8.48 en een snelheid van ruim over de 40 kilometer per uur, is zij nu de houder van de snelste ronde tijd. Veel deelnemers die met de eerste criterium van 2015 meededen verbeterde zijn tijd de afgelopen weken. Alle tijden staan op de site!

Er is nog één tijdrit te gaan waar men zich kan kwalificeren voor het criterium, kom je uit Eemnes of daar net buiten, man of vrouw geef je op voor dit unieke evenement.

Het evenement geeft iedereen de mogelijkheid om een keer mee te doen aan een heus criterium, er wordt gestreden op drie verschillende niveaus wat zorgt dat het laagdrempelig is voor iedereen.

De derde tijdrit staat geplant voor donderdag 24 augustus, het is de laatste tijdrit voor het criterium. Voor deze tijdrit en het criterium kan nog ingeschreven worden op de site criterium-eemnes.nl.

Related posts