Prinsjesdagontbijt 2017

Dit jaar organiseren wij, na het grote succes van voorgaande jaren, weer een groots Prinsjesdagontbijt voor de inwoners van Laren, Blaricum, Eemnes en alle andere belangstellenden.

Het Prinsjesdagontbijt 2017

Dinsdag 19 september

07.00 uur (’s ochtends!)

Gastspreker is schrijver, wetenschapper, theoloog, hoogleraar, ’De Wereld draait Door’ – commentator en 2014 ‘Theoloog van het jaar’

Paul van Geest

Onderwerp: ‘Het begrip AGAPÈ (liefde) in het Nieuw Economische Denken’

Toelichting: Er waait een nieuwe economische geest door Europa. Naast de geest van geldverdienen zijn grote bedrijven als TESLA, C&A, Randstad e.v.a. bezig om zich als maatschappelijk relevant, Eco en als duurzaam te profileren.

Is dit alleen buitenkant, een modegril, ingegeven door commercie? Of is er echt iets onomkeerbaar nieuws aan de hand?

Prof. Dr. Paul van Geest, geïnformeerd en zeer boeiend spreker, geeft aan dat er een brede nieuwe geestelijke ontwikkeling is in het economische bewustzijn: het Agapè-principe: het liefdesprincipe. Dit Agapè-principe is leidend aan het worden binnen de allergrootste bedrijven ter wereld. Waarover gaat het bij dit Agapè-beginsel? Wat zijn de gedachten? Wie zijn de filosofen van het nieuwe denken?

Deze morgen doen wij een poging vat te krijgen op ‘de nieuwe tijdgeest’. Prof. Van Geest wijdt u in.

Paul van Geest (1964) heeft allerlei adviesbanen in de bestuurs – en bedrijfswereld. Hij is hoogleraar kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie aan de Universiteit van Tilburg en bijzonder hoogleraar Augustijnse studies aan de VU.

Van Geest studeerde in Leiden, Rome en Jeruzalem. Hij promoveerde in 1996 op een dissertatie over Thomas à Kempis. In 2001 werd hij benoemd tot hoogleraar Augustijnse Studies te Utrecht. Vanaf 2004 bekleedde hij dezelfde leerstoel aan de Vrije Universiteit. Hij is schrijver, theoloog en werd 2014 verkozen tot ‘theoloog van het jaar’.

Paul van Geest heeft diverse boeken op zijn naam staan.

Dagvoorzitter is ds. Jan Rinzema uit Laren. Jan Rinzema is predikant, schrijver en theoloog. Hij is bekend van zijn open erediensten, lezingen, kunstprojecten als ‘Barmhartigheid’ (2016) en zijn digitale inspiratiesite www.preekvandeweek.com

De muziek wordt op het Prinsjesdagontbijt 2017 verzorgd door het duo Amanda Spoel (accordeon) en Ernö Olah (viool).

Ernö Olah (1948, Budapest) was hij jarenlang als orkestmeester van het Metropole Orkest. Hij werkte samen met bekende namen als Rogier van Otterloo, the Beach Boys, Stephane Grapelli, Vicky Leandros en vele anderen. Momenteel treedt hij regelmatig in binnen- en buitenland op met het Malando showorkest (Latijns-Amerikaans, tango).

Amanda Spoel was ruim 25 jaar presentatrice en verslaggeefster/programmamaakster bij AVRO-televisie. Tien jaar geleden raakte zij geboeid door het werken met glas. Sindsdien maakt zij glaskunst in de vorm van sieraden en kleine objecten. En zij pakte haar oude liefde, de accordeon weer ter hand.

De sfeer is het Brinkhuis is open en gastvrij; het ontbijt royaal en uitgebreid.

Een ieder is van harte welkom op dinsdag 19 september in het Brinkhuis, Brink 29, 1251 KT te Laren!

Tijd: van 07.00 tot 09.00 uur. Kosten 19,50 Euro.

Kaarten kunt u bestellen via onze website bijeenkomst.preekvandeweek.com

http://bijeenkomst.preekvandeweek.com/

 

Related posts