9 November: film “650 Jaar Eemnes – 2002”

De Historische Kring Eemnes heeft dit jaar enkele videofilms over 2002 geschonken gekregen van de Eemnesser Hans Pouw. Deze films, door hemzelf opgenomen en samengesteld, zijn professionele opnamen met een vakkundig uitgewerkt eindresultaat. Zij zijn een welkome toevoeging op de verzameling van HKE.

Onder deze films is die over de festiviteiten ter gelegenheid van de viering 650-jarig stadsrechten van Eemnes op zaterdag 20 september 2002. Daarin komen voor de optocht, de volksspelen, oude boerenwerktuigen, het dorpsdiner. Veel mensen zijn te herkennen en dat is een mooie gelegenheid na 15 jaar eens herinneringen op te halen.

Op 9 november a.s. gaat HKE deze film vertonen op haar jaarlijkse Herfstavond. Na de pauze wordt nog een toegift gegeven met een andere film over een spectaculaire gebeurtenis die in datzelfde jaar veel indruk maakte.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee. De toegang is gratis voor leden en belangstellenden.

Related posts