Skûtsje Eemlander sluit zomerseizoen uitstekend af

De laatste wedstrijd van het zomerseizoen is het SKK (Skûtsje Kortebaan Kampioenschap) dat het afgelopen weekend van 9 en 10 september is gehouden op het Heegermeer in Friesland.
Alle IFKS wedstrijdschepen mogen mee doen aan deze wedstrijden. Dus zowel de grote-A, B en C schepen varen gezamenlijk met de kleine-a klasse. Het gaat puur om de snelste tijd. Degene die als eerste over de finish vaart, heeft dus ook daadwerkelijk gewonnen. Een goede start is daardoor cruciaal om een goed resultaat te behalen op de korte baan. Per dag worden er afhankelijk van het weer 3 of 4 wedstrijden gevaren.
Na een prachtige zaterdag met 4 wedstrijden deed de Eemlander bijna niet onder voor de grotere skûtsjes. 2 keer eindigden we bij de eerste 3, verder een 5e en 7e plaats. Na een geslaagde feestavond gingen de bemanningen zondagmorgen weer fris en fruitig het water op, want het beloofde opnieuw een spannende dag te worden. Ondanks de zeer wisselende weersomstandigheden bleef de Eemlander zich kranig verweren en vocht menig robbertje uit met haar concurrenten. Na 3 fraaie en inspannende races was het tijd om het eindklassement op te maken.
De einduitslag liet lange tijd op zich wachten, maar het was het wachten waard geweest. Overall eindigde de Eemlander tussen de grote skûtsjes op een fraaie 5e plaats, waarbij het verschil met de nr. 4 maar 0,1 punt was. EN de Eemlander eindigde als 1e in haar eigen kleine-a klasse. Na een schitterende 2e plaats bij het IFKS, was dit een uitstekende afsluiting van het zomerseizoen.
Wilt u meer weten over ons skûtsje en de mogelijkheden om eens mee te varen? Kijk dan op onze website: https://www.skutsjeeemlander.nl, of volg ons op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/eemlander
Uiteraard staan we u graag persoonlijk te woord. Bel of mail dan met:
Joop van der Schaaf
06-51580036
Joop.vanderschaaf@outlook.com

Related posts