Bestemmingsplan Zonneveld A1 nu onherroepelijk

De Raad van State heeft uitspraak gedaan in het beroep dat was ingesteld tegen het bestemmingsplan voor het zonneveld in de driehoek Wakkerendijk / Eikenlaan /  A1. Het bezwaar is ongegrond verklaard, omdat tegen het gecorrigeerde bestemmingsplan dat de gemeenteraad in juli vaststelde, geen zienswijze was ingediend. Ook tegen de bouwvergunning is geen bezwaar gemaakt.

13.000 zonnepanelen

Daarmee is de weg definitief vrij voor plaatsing van ca. 13.000 zonnepanelen door KiesZon. Stedin zal de benodigde aansluiting realiseren. De verwachting is dat het zonneveld in de eerste helft van volgend jaar in gebruik kan worden genomen.

Verwacht

Frank Heijckmann, algemeen directeur van KiesZon: “Deze uitspraak  was natuurlijk verwacht, maar het is goed dat we nu officieel een onherroepelijk bestemmingsplan hebben. Met dit veld kunnen we stroom opwekken voor zo’n 1000 huishoudens en een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen in het klimaatbeleid van Eemnes.”

Oost-westopstelling

Niels Rood, wethouder klimaatbeleid vult aan: “Nu de procedures achter de rug zijn, is het tijd voor de echte werkzaamheden. Ik ben nog in overleg met KiesZon of de zonnepanelen anders opgesteld kunnen worden, namelijk in een oost-westopstelling. Dan wordt op dezelfde oppervlakte voldoende zonnestroom opgewekt voor 1800 huishoudens.”

Related posts