Burgemeester getrakteerd op gezond ontbijtje door leerlingen Mariaschool

Elke dag gezond ontbijten, iedereen kan het. Daarom schoof burgemeester Roland van Benthem vanochtend bij groep 1-2 ‘De Beren’ van de Mariaschool aan de ontbijttafel. Met een variatie aan brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee hadden zij een goede start van de dag. Net als de vele andere basisschoolkinderen die deze week meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt.

 Tijdens de maaltijd kletsten de burgemeester en de kinderen ronduit met elkaar. Daarna betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds: het goede doel van deze 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Het Jeugdcultuurfonds maakt het, samen met het Jeugdsportfonds, mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met een minimum inkomen toch kunnen sporten, muziek maken, dansen en aan beeldende kunst kunnen doen. De kleuters van ‘De Beren’ gooiden hun handjes in de lucht bij het zien van de cheque van € 600,-.

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat elk jaar met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Related posts