De hele maand november Nederland Leest:

Vormen robotica een gevaar voor onze toekomst of juist niet? Dat is de vraag tijdens de landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest in de maand november. Bibliotheek Gooi en meer geeft het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov cadeau aan haar leden.

Ben je (betalend lid) van de bibliotheek kom dan voor 30 november naar de  bibliotheek en krijg het boek cadeau.

Over het boek

In Ik, robot blikt hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, terug op haar leven. Zo ontmoet ze verschillende robots: een verliefde, een twijfelende of eentje die zich bewust van zichzelf is geworden. Hoewel schrijver Isaac Asimov sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden schreef, zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Bovendien schreef Ronald Giphart een extra hoofdstuk samen met robot Asibot.

Op de website van Nederland Leest vind je een leeswijzer met handige, extra informatie over het boek en de auteur. Neem een kijkje op www.nederlandleest.nl

Op dinsdag 14 november is er een filmavond. Aanvang 20.15 uur. Entree € 7,50 en € 5,00 voor leden van de bibliotheek. Als u wilt weten welke film er draait: in de bibliotheek hangen posters met de titel (wij mogen hier de titel niet publiceren)

Donderdag 16 november van 10.00-12.00 uur themaochtend door Pax Kinderhulp Eemnes over waarom zij  kinderen uit Armenië uitnodigt voor een vakantie in Nederland.

Pax Kinderhulp Eemnes is onderdeel van een landelijke organisatie en geeft een presentatie over het uitnodigen van kinderen uit Armenië om een vakantie in Nederland door te brengen.

Waarom is dat belangrijk en hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe wordt de vakantie ervaren, wat zijn de gevolgen.

Leer van de verhalen van de kinderen en de gastgezinnen. Wat doet de organisatie nog meer? Entree vrij

Iedere maandagavond Weightwatchers vanaf 19.30 uur door coach Felicia. Opgeven via feliciaweightwatchers@gmail.com   of 06 24493552).

Iedere donderdagochtend 9.30 – 11.30 uur inloopspreekuur van Seniorweb voor al uw digitale vragen: www.eemnes.seniorweb.nl

Pilot spreekuren van Lekker georganiseerd

Ben je op zoek naar rust in je hoofd omdat de rommel en gebrek aan structuur overheerst? Verlang je naar meer overzicht en tijd voor jezelf?

Lekker georganiseerd biedt je deze rust en begeleid je naar het moment waarop je deze zelf kan bewaren en de structuur kan behouden! Of dit nu is bij het opruimen en ordenen van je huis, administratie, het regelen van je verhuizing of het leeghalen van een huis na overlijden.

Om te zien of er behoefte is aan een inloopspreekuur komt Sonja Borova, van Lekker georganisserd,  op

-woensdag 15 november en

-woensdag13 december van 14.00 – 15.30 uur in het leescafé voor een inloopspreekuur.

Kijk ook op http://lekkergeorganiseerd.nl/

 

Related posts