HERDERSTOCHT EEMNES 2017 – LICHT

Sfeervolle route voor jong en oud langs verschillende taferelen van het eeuwenoude kerstverhaal

Op zaterdag 23 december is Eemnes voor een avond Bethlehem en wandelen jong en oud langs mooie plekken en taferelen die te maken hebben met het eeuwenoude kerstverhaal. Vorig jaar liepen er ongeveer 700 mensen mee met de sfeervolle herderstocht door Eemnes. Het thema dit jaar is LICHT!

Op zaterdagavond 23 december waan je je in Eemnes even in Bethlehem; de plek waar het eeuwenoude kerstverhaal begon. Op deze avond is een mooie sfeervolle route uitgezet door Eemnes die leidt langs diverse plekken en taferelen die te maken hebben met het kerstverhaal.

De herderstocht wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de gezamenlijke kerken Evangelische Gemeente Eemnes, Hervormde Gemeente Eemnes, RK Nicolaas-kerk en Protestantse Gemeente Laren-Eemnes.

Tijdens de wandeling gaan we langs herders, een profeet, Maria en de engel Gabriel, koning Herodes, de drie wijzen met hun kameel en Jozef en Maria met hun kindje Jezus in een stal. Daarnaast wordt er door een grote groep kinderen een dans opgevoerd en is er een leuk fotomoment. Neem dus je camera mee! Tijdens de route zullen de deelnemers worden meegenomen in het verhaal van het LICHT.

Toegangskaartjes

Om mee te kunnen lopen, moet je in het bezit zijn van een toegangskaartje. Deze zijn vanaf donderdag 14 december voor 2 Euro verkrijgbaar bij de Primera (Laarderweg 24A, Eemnes). Kinderen onder de 4 jaar hebben geen ticket nodig. De herderstocht start zaterdag 23 december elke 10 min. tussen 16:30 en 19:15 vanaf De Wel (Rutgers van Rozenburglaan 1, Eemnes). De vertrektijd staat aangegeven op je ticket. Zorg dat je 10 minuten eerder aanwezig bent! De tocht duurt 1 à 1,5 uur.

Kinderen maken hun eigen lampion

Kinderen krijgen bij de kaartverkoop een bouwplaat mee voor een lantaarn. Op zondag 17 december van 10-11:30 kunnen kinderen in De Wel (Rutgers van Rozenburglaan 1, Eemnes) hun lampion inkleuren, versieren met vliegerpapier en in elkaar zetten. Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Praktische informatie

Start kaartverkoop:            Donderdag 14 december  bij de Primera, Laarderweg 24A, Eemnes

Lampionnen maken:          Zondag 17 december van 10:00-11:30 in De Wel, Kerkstraat 16A, Eemnes

Herderstocht:                      Zaterdag 23 december, start elke 10 min. tussen 16:30-19:15 uur vanaf De Wel, Kerkstraat 16A, Eemnes

Meer informatie?

Bel voor meer informatie Erik Schinkelshoek op 06 2139 6007 of stuur een email herderstocht.eemnes@xs4all.nl

Related posts