Waarom stemmen op een lokale partij?

De gemeenteraadsverkiezingen naderen: 21 maart 2018. Het is nooit te vroeg om weer eens de extra waarde van de keuze voor een plaatselijke partij te benadrukken. Welke zijn die voordelen?

 

Er zijn geen politieke, ideologische dogma’s van landelijke partijen die worden opgedrongen. Zo worden de doelstellingen van DorpsBelang in Eemnes door de achterban van onderop gedefinieerd. Leden die sterk betrokken zijn bij het reilen en zeilen in de gemeente. Meer idealisten dan volgers van centrale opvattingen. Zij zijn het zout in de pap. Zij weten wat er speelt. Daarom steunt DorpsBelang een voortdurende peiling van de opvatting van de inwoners. Niet altijd de politieke benadering voert de boventoon, maar veeleer de verantwoorde, pragmatische oplossing voor het concrete probleem. Het algemeen belang van de lokale gemeenschap domineert, niet de specifieke belangen van een bepaalde klasse of doelgroep. Het koesteren van landschappelijke waarden, zoals DorpsBelang altijd weer bepleit, mag verondersteld worden breed te worden gedragen. Dat draagvlak kent de partij al veertig jaar. Geen eendagsvlieg, er is flink wortel geschoten in de plaatselijke samenleving. Er is veel bestuurlijke ervaring. De persoonlijke samenstelling bij lokale partijen is vanuit dat brede vertrekpunt vaak gevarieerd te noemen. Vogels van diverse pluimage.

 

Waar staan we nu? Het proces van kandidaatstelling is gestart en de lijst van DorpsBelang lijkt de diversiteit opnieuw te waarborgen. Na een periode van oppositie staat een vernieuwd team klaar om de strijd aan te gaan. Laat dit pleidooi voor een overweging van de voordelen de komende tijd eens op u inwerken!

 

DorpsBelang

Related posts