Burgemeester Van Benthem en wethouder Rood lezen voor

Voorlezen is ontzettend leuk en gezellig, het prikkelt de nieuwsgierigheid en verrijkt de fantasie van kinderen. Wat is het dan bijzonder om voorgelezen te worden door de burgemeester of wethouder! Vanochtend luisterden Eemnesser kinderen tijdens een lekker ontbijtje naar burgemeester Van Benthem en wethouder Rood.

 

In het kader van De Nationale Voorleesdagen schoof burgemeester Roland van Benthem deze morgen aan de ontbijttafel van basisschool Het Noorderlicht. Hij las de leerlingen voor uit De Gorgels van Jochem Myjer. Wethouder Niels Rood koos voor het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. Hij las hieruit voor aan de peuters van peuterspeelzaal de Woelwaters in Bibliotheek Gooi en meer Eemnes.

 

24-01-18 EEMNES WETHOEDER NIELS ROOD VOORLEESONTBIJT IN DE BIBLIOTHEEK
© STUDIO KASTERMANS

De Nationale Voorleesdagen
Vandaag is de vijftiende editie van De Nationale Voorleesdagen gestart met honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land. Talloze bekende en onbekende Nederlanders lazen voor aan peuters en kleuters om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Related posts