Sleuteloverdracht in Eemnes

“Afgelopen zaterdag droeg Burgermeester van Benthem (Eemnes) symbolisch de sleutel van de stad over aan Prins Joost de Eerste van Carnavalsvereniging de Sliertjes . Traditioneel gebeurde dit om 11 over 11 ‘s-avonds in de kelder van Restaurant het Oude Raadhuis aan de Wakkerendijk. Na de formele overdracht werd de Burgermeester door de Prins onderscheiden met een medaille en kon de eerste polonaise worden in gezet.
Prins Joost hanteert het motto “Het leven is een feest”, wat meteen al aansloeg bij de aanwezige feestvierders, die doorgingen tot in de vroege uurtjes.

Ook dit jaar wordt in Eemnes Carnaval weer uitbundig gevierd. Zo bezoeken de Raadsleden van de vereniging met Carnaval (10-13 februari) diverse basisscholen in Eemnes en Laren en wordt er op zaterdag Kinder- en Grootcarnval gevierd. Beide feesten staan in het teken van “Feest in het sprookjesbos”, waar elke bezoeker uiteraard zelf mag bepalen of hij/zij verkleed komt.”

Related posts