De Sleuteloverdracht, een mooi jaarlijks (reünie) moment!

Onze Prins kan niet wachten om met de feestscepter over Eemnes te zwaaien. In de aanloop naar Carnaval draagt de Burgermeester de macht van de stad Eemnes over aan Prins Joost. Er is goed volk, plezier, feest en uiteraard de benodigde versnaperingen, dus vier en proost dit moment met ons mee! Om 20.11 uur  zullen de deuren van het souterrain van het Oude Raadhuis wijd open worden gezet. Boeren, burgers en buitenlui zijn welkom om deel te nemen in de feestvreugde.

Het lidmaatschap van Carnavalsvereniging “DE SLIERTJES” is reeds vanaf de oprichting, voor vele Eemnessers en ver daar buiten, een  mooie periode in hun leven geweest. Maar als je dan ook nog de eervolle functie als raadslid hebt mogen bekleden is dit een onuitwisbaar deel van je leven geworden. Vorig jaar hebben we met veel plezier onze voorgangers uitgenodigd om bij de Sleuteloverdracht aanwezig te zijn. Ondanks de sneeuw was er gehoor gegeven aan onze oproep. Alaaf!
Het was een uiterst gezellige avond waar menig oud (raads-)lid zijn of haar gezicht liet zien. Onder genot van de oudere en recentere hits van nestor en erelid Willem Duurland werd er geproost op het aankomende carnaval. Ook waren er allerlei attributen uit het verleden opgeduikeld (en afgestoft), werd er gelachen om de foto’s van vroeger (en misschien nog wel harder om de bijhorende verhalen). Maanden heeft men het er nog over gehad: “Wat was dat leuk!”, “Wat een gezelligheid”, “Leuk om elkaar weer eens zo te zien”.

En wat moet je als iedereen enthousiast is? Tsja, laten we er dan maar een goede traditie van gaan maken! Daarom nodigen we dit jaar opnieuw ook speciaal onze oud (raads-)leden, prinsen en gevolg uit voor deze avond. En voor wie nog twijfelt; opnieuw zal de muzikale omlijsting grotendeels worden verzorgd door Willem Duurland!
Zegt het voort, zegt het voort

Wij gaan er van uit dat iedereen nu wel een goede reden kan verzinnen om op 27 januari naar het Oude Raadhuis te komen. Wij voorspellen u alvast een onvergetelijke avond.

Driewerf Alaaf en tot de 27e !

Organisatie comité “Nog eentje dan”
Norbert Lokker (Prins 2001) – Bert Hilhorst (Prins 1998 & 2003) – Richard Groenestein (Prins 2004)
Leo Fennema (Prins 2009) – Arie-Jan van der Boom (Prins 2013) – Maurice de Coo (Prins 2015) – Joost Gijzel ( Prins 2018)

Related posts