Theaterfestival Vuurol opent met Wintereditie

Op de avonden van 2 en 3 februari wordt het publiek meegevoerd met het thema ‘Onderstroom’. Deze voert naar de rand van Lage Vuursche. Het bos rond het Koos Vorrinkhuis wordt betoverd en het gebouw gevuld met verrassend theater. Daar wordt het publiek gedurende ruim tweeëneenhalf uur langs vier voorstellingen geleid.

“Het publiek wordt in een magische sfeer gebracht door een fantasierijke ontvangst op het mooie terrein”, vertelt artistiek leider Jeannette Groenewoud. “We geven veel aandacht aan de aankleding om het publiek mee te nemen in een bijzondere ervaring. Ook bij de voorstellingen komt het creëren van een belevenis op de eerste plaats. Mensen meenemen in een andere wereld en nieuwe ervaringen laten opdoen, dat vinden we mooi!”

Er zijn gerenommeerde artiesten uitgenodigd. Zij gaan het aan om voorstellingen te maken met deze uitgangspunten, dit thema en deze omgeving of zoals bij de groep MATROSE, de voorstelling hierop aan te passen. De bewerking van ‘Op Hoop van Zegen, liever jij dan ik’, won de juryprijs van het CafeTheaterFestival in Utrecht en mag niet gemist worden, zo vond de artistiek leider. Marieke Braaksma is een gewaardeerd maakster van Vuurol, zij speelde afgelopen Pinkstereditie én ook vorige Wintereditie was zij van de partij met Man met Baard. Nu speelt zij met MATROSE in de donkerbruine sfeer van de houten schuur op het terrein.

De muziekvoorstelling Wine of Soul, waarin je ziel wordt geraakt door de stroom van klanken, wordt versterkt met moderne dans door Geraldine Rosteius. Een bijzondere combinatie en sfeer.

Theatergroep Thalia is samenwerking aangegaan met de portretkunstenaar Hans Hiltermann van YOU met zijn indringende close-ups van gewone mensen en spiegelt wat er met je gebeurt als je werkelijk gaat zien.

Walking Faces met als centrale persoon Sjoerd Schwibetus, mimespeler en kunstenaar, speelt met een flinke groep acteurs en celliste met emotiemaskers en neemt het publiek mee naar wat ons ten diepste beweegt.

Met Orfeus door Bart van Rosmalen en Anouk Saleming, daal je af in de onderwereld, in de kelder van het gebouw en ontdek de vele facetten van dit intrigerende verhaal.

Er kan geboekt worden met of zonder diner vooraf en napraten kan achteraf onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kan er geslapen worden in het -tot een (locatie)theater op zijn kop gezette- Koos Vorrinkhuis van het Nivon aan de Koudelaan Lage Vuursche. Reserveren op:  www.vuurol.nl

Alvast noteren in de agenda: Pinkstereditie van Theaterfestival Vuurol vindt plaats op 20 en 21 mei en heeft het thema STROOM (poster)

Related posts