15 jaar Dennis Koekkoek Schilderwerken

Op 17 februari viert Dennis Koekkoek het feit dat hij 15 jaar geleden de stoute schoenen aantrok en de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap waagde. Als zoon van een schilder had hij natuurlijk al van jongs af aan gezien hoe het schildersbedrijf in elkaar stak, maar hij wist ook al snel dat hij dat toch anders wilde. “Ik zag mij niet op mijn vijfenzestigste nog een steiger opbouwen en op klimmen”.

Dus toog Dennis naar het VMBO handel omdat hij zijn middenstandsdiploma wilde hebben. Vervolgens naar de 4 jarige MBO NIMETO-opleiding. Koud 26 jaar oud was het zover en schreef hij Dennis Koekkoek Schilderwerken in bij de Kamer van Koophandel. Nu was het op dat moment beslist geen hoogconjunctuur, maar zoals hij nu zegt “Als je het in een moeilijke tijd redt, dan redt je het altijd”.

DKS Eemnes groeide gestaag en werd van meet af aan tot een professioneel werkend bedrijf gevormd.  “ Je moet je professioneel presenteren. Daarom rijdt er inmiddels een vloot bedrijfswagens in DKS Eemnes uitmonstering door het Gooi en dat valt telkens weer op blijkt uit de reacties. De 8 medewerkers dragen allen een DKS-outfit en dat gaat zelfs tot aan identieke lunchboxen. Daarnaast besteden we veel tijd en geld aan opleidingen en veiligheid. Elk kwartaal hebben we een zogenaamde “toolbox” meeting waarin een bepaald veiligheidsaspect aan bod komt. In april 2009 betrok DKS Eemnes een nieuw eigen pand met ruime parkeergelegenheid voor de bedrijfswagens en een aparte ruimte voor  het uitvoeren van vele spuitwerk van keukens en meubels.

“Er is de afgelopen 15 jaar natuurlijk veel veranderd in het schildersvak, zowel qua producten als op milieugebied.  De komst van watergedragen verf heeft veel veranderd. Het is veel milieuvriendelijker en je kan het uitstekend spuiten, ook in de woning. Het droogt snel en slaat vrijwel direct neer en het resultaat is altijd super strak.  Ook het buitenschilderwerk is aan verandering onderhevig. Vroeger werd een kozijn “vol en zat” geschilderd en dat kon er dan weer heel lang tegen. De nieuwe bio-base lakken op basis van bijvoorbeeld zonnebloemolie i.p.v. aardolie zijn milieuvriendelijker en uitstekend te verwerken en ook hiervan is de levensduur lang”.

Hoe ziet de toekomst eruit? “We werken vrijwel uitsluitend in het Gooi en omstreken en 80% van ons werk in voor particuliere opdrachtgevers. Dat is ook onze kracht, want het meeste werk komt op basis van recommandatie.  Goed werk tegen een aantrekkelijke prijs verkoopt zichzelf.  DKS Eemnes mag best nog iets groeien, maar ik wil zelf op het werk kunnen zijn en zeker niet van achter een bureau gaan managen. Zolang dat kan, is het goed. Ik kijk uit naar de toekomst en op naar het 25-jarig jubileum“ besluit een trotse Dennis Koekkoek.

Related posts