Gratis zang workshop bij Vrouwenkoor Once Again

Op woensdagavond 21 februari 2018 houdt Vrouwenkoor Once Again een gratis zangworkshop voor geïnteresseerde zangers (in spe). Tijdens haar gebruikelijke repetitie-uren zal cum laude afgestudeerde dirigent Dody Soetanto belangstellenden laten zien en beleven wat zingen in een koor inhoudt. Dit initiatief staat in het teken van een ledenwervings-campagne. De workshop begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De locatie is het Koorhuys aan de Wakkerendijk 66 in Eemnes. Aanmelding vóór 13 februari is noodzakelijk en kan bij Gerry Rinsma, 035-5318033

Iedereen kan (leren) zingen

In tegenstelling tot hetgeen menigeen van zichzelf vindt – ‘ik kan helemaal niet zingen’ of ‘is dit wel iets voor mij?’- kunnen belangstellende vrouwen op deze avond ervaren dat dit echt wel meevalt. Dody Soetanto zal aan de hand van een eenvoudige song en stemoefeningen laten zien dat klankvorming en toonvastheid te leren zijn. Ook hier geldt dus ‘oefening baart kunst’. Het repertoire van Once Again wordt soms gezien als tamelijk ambitieus, maar onder haar leden bevinden zich vrouwen die nooit eerder bij een koor zongen en nu tot ieders tevredenheid hun partij ten gehore brengen.

Het koor

Vrouwenkoor Once Again bestaat inmiddels 15 jaar en heeft momenteel 12 leden. Het staat onder leiding van een professionele, cum laude afgestudeerde dirigent: Dody Soetanto. Het repertoire is veelzijdig en bestaat voornamelijk uit lichte muziek. Maar soms zijn de leden ook wel gecharmeerd van een licht klassiek werk, een gospel of een Franse chanson. Er wordt 3- of 4-stemmig gezongen. Gezelligheid is een belangrijke factor maar het bereiken en vasthouden van een bepaalde kwaliteit staat voorop. Voor dat laatste staan een prima locatie, een prachtige vleugel en een uitstekende en aimabele dirigent garant. Once Again doet mee aan de jaarlijks afwisselende  Gooise Korendagen in het MCO of Vestival Vocaal in Naarden Vesting. Het koor doet al jaren mee aan de koordagen in Paradiso. Daarnaast vervult het koor haar sociale functie door zo nu en dan een  optreden in verzorgingshuizen.

Related posts