Kleurrijk het voorjaar tegemoet met BEL Art expositie Ophelia van de Kieft en Annemieke Vetter.

8 februari begint in Eemnes het voorjaar al met een kleurrijke BEL Art expositie van Ophelia van de Kieft en Annemieke Vetter.

 

Ophelia exposeert sieraden, koperen hand-gedreven en geëmailleerde kommen en schalen en schilderijen. Zij volgde een opleiding tot goudsmid aan de vakschool voor Goud en Zilversmeden en studeerde vervolgens aan de Gerrit Rietveld Academie.

In haar (edel)smeed werk wordt Ophelia sterk geïnspireerd door haar grote liefde en gevoel voor kleur. Emaille bleek daar een perfect medium voor te zijn. Recentelijk werkt ze in haar colliers ook veel met allerlei soorten kralen.

De laatste jaren ligt het accent vooral op het schilderen van portretten, de passie om het wezen van een mens aan te voelen en met dunne transparante olieverflagen tot leven te wekken. Wat deze verschillende vormen van kunst verbindt is de liefde voor het leven en Ophelia’s  verlangen daar uitdrukking aan te geven.

 

De van oorsprong Blaricumse Annemieke woont sinds 2003 in schildersdorp Laren. Op haar 26e verhuisde zij naar Noorwegen, een land waar de mensen nog dicht bij en met de natuur leven. De lange winteravonden gaven haar de ruimte zich meer in kunst en cultuur te verdiepen. Zomers bezocht zij de grote tentoonstelling van de Blaafarveverken in Modum, waar beroemde Scandinavische schilders hun werken tentoonstelden. Terug in Nederland heeft zij bij verschillende kunstenaars les genomen om de schildertechnieken te leren. Haar schilderijen onderscheiden zich door hun heldere kleuren. Annemieke schildert graag dieren, bloemen en ook stillevens. Sinds 1 december  2017 is Annemieke voorzitter geworden van de Stichting kunst in Laren.

 

Tijdens de duur van de expositie zijn de kunstenaars op woensdagen van 12.30 tot 14.30  aanwezig. De tentoonstelling wordt 8 februari om 17.00 uur geopend en is tot en met 21 maart tijdens kantooruren te zien op het BEL Kantoor (gemeentehuis), Zuidersingel 5 Eemnes

Related posts