In de laatste speelronde slaagt BC Inside ’82 zich te handhaven en kampioen te worden

Met bloed zweet en tranen hebben teams zich weten te handhaven en is er zelfs een kampioenschap te vieren.

 

Team 2 speelde tegen het op degradatie staande BAN 1 uit Amersfoort Noord. Inside kwam goed uit de startblokken en wist vrij snel een riante voorsprong op te bouwen. Na de dubbels was het al 2-0. Dat was een tegenvaller voor BAN omdat ze nog geen herendubbel hadden verloren dit seizoen. Daarmee was ook de hoop om in de 4e divisie te blijven verloren gegaan. Alleen in de herensingle van Marcel Drost wist BAN op het nippertje (20-22 in de 3e set) nog een puntje veilig te stellen. Met een einduitslag van 7-1 voor BC Inside moet BAN helaas afscheid nemen van de 4e divisie landelijk en wist Inside 2 de tweede plaats veilig te stellen. Een knappe prestatie rekening houdend met de vele blessures die Thalien Drost en Cassandra Hagens hebben gehad dit seizoen.

Voor team 3 was het allerminst zeker of zij zich in de laatste speelronde konden handhaven in de 2e klasse district. Maar ondanks een 5-3 nederlaag in de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort 9 is die missie toch geslaagd. Met slechts 2 punten boven de degradatie streep wisten ze Epe en Hellas achter zich te laten. Erg knap als je het seizoen start met 2 zwangere dames. Michelle Bon wist zelfs met 8 maanden zwangerschap haar single te winnen. Ook invaller Anneke Dingemanse uit team 4 heeft haar bijdrage kunnen leveren door de gemengd dubbel met Ralph Oostheim winnend af te sluiten.

BC Inside 4 is de winnaar van de laatste speelronde. Helaas kon Monique van Oostrum de laatste speelweken al niet meer meedoen vanwege een rugblessure. Ria Mans heeft haar veelal op een goede manier vervangen. Er waren slechts 2 punten nodig om kampioen te worden. En dat werd direct al gehaald door de dames- en herendubbel winnend af te sluiten. Met de zekerheid van het kampioenschap werd een redelijk makkelijke 7-1 overwinning binnen gesleept. Het team heeft er dit seizoen hard voor gewerkt om dit resultaat te bereiken en met trots namen ze de bloemen in ontvangst.

Team 5 speelde de laatste wedstrijd thuis tegen Breukelen. Dit team heeft een zwaar seizoen achter de rug, met de blessure van Henk van de Velden vorige week als dieptepunt. Ook nu werd er een nederlaag geleden. Erik Pegtol was erg dicht bij winst in zijn single. Hij verloor beide sets ver in de verlenging. De enige twee winstpunten kwamen voort uit de mix partijen. Erik en Jolanda Kampert sleepten er een 22-20 overwinning uit in de derde set. Felix Verhulst en Claudia van Moorst haalden het punt in twee sets binnen. Daarmee werd de einduitslag 2-6 en eindigde team 5 als voorlaatste in de poule.

Related posts