Start bouw woningen in het Amerveld, Zuidpolder – Eemnes

Toekomstige buren ontmoeten elkaar

 

Onder toeziend oog van toekomstige bewoners legde wethouder Jan den Dunnen donderdag 15 februari de eerste steen in het Amerveld, als startsein voor de bouw van 18 koopwoningen in de nieuwe woonwijk.

 

Het Amerveld

De naam van de jongste woonwijk in het waterrijke Zuidpolder verwijst naar ‘de Amer’, een van de oudste benamingen van rivier ‘de Eem. Het gevarieerde woonaanbod bestaat uit 6 twee-onder-een-kapwoningen en 12 rij- en hoekwoningen. De helft hiervan zijn starterswoningen. De architectuur van de woningen is divers, met dezelfde landelijke uitstraling. ‘Zuidpolder wordt steeds mooier. Vandaag staan we – letterlijk – in de klei, waarop het Amerveld wordt gebouwd. Een nieuwe, gemêleerde woonwijk, met inwoners van jong tot oud, met verschillende inkomens. Een groot deel van de bewoners hier heeft één ding met elkaar gemeen: het zijn echte Eemnessers. Ik wens jullie allen hier een heerlijke toekomst!´

Voor toekomstige buren, vooral voor diegenen die afkomstig zijn van buiten de regio, was de bijeenkomst een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen. Voor enkelen was het een ‘thuiswedstrijd’: zij wonen al in Zuidpolder en verhuizen nu naar hun eerste zelfstandige woning of naar een ruimere woning.

Energiezuinig en comfortabel

De duurzaam gebouwde woningen in het Amerveld zijn bijzonder energiezuinig. Hoogwaardige isolatie en o.a. vloerverwarming zorgen voor veel comfort tegen lagere energielasten. ‘De woningen hebben een EPC van 0. Hiermee lopen we vooruit op regelgeving die pas in 2020 van toepassing is’, aldus directeur Erik Vos van bouwer Heijmans. De norm EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Door verminderde CO2-uitstoot wordt het milieu minder belast.

Natuurlijk dorps wonen

Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weide omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen zo’n 500 woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd. Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Heijmans en Van Wijnen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Related posts