Eemkids praktijk voor kinderfysiotherapie opent in Eemnes!

Begin 2018 is Melanie Rigter een eigen kinderfysiotherapie praktijk in Eemnes gestart. De locatie is voor velen niet onbekend. “Nadat ik mijn stage voor de reguliere opleiding tot Fysiotherapeut bij Jan-Marten Schotsman heb gelopen, ben ik nu werkzaam in zijn pand aan de Raadhuislaan 49a. De kinderfysiotherapie is een mooie aanvulling voor deze praktijk!”

Waarom een eigen bedrijf?
“Een eigen bedrijf en het zelf verantwoordelijk zijn moedigt me aan om ergens in uit te blinken. In Eemnes zat tot nog toe geen kinderfysiotherapeut. Dit terwijl er toch heel veel kinderen in Eemnes wonen.”

Wat is kinderfysiotherapie en wat doet een kinderfysiotherapeut?
Het is een specialisme van het vak fysiotherapie waarvoor een driejarige masteropleiding is gevolgd.
Een kinderfysiotherapeut behandelt kinderen van 0-18 jaar die problemen ervaren met het bewegen.
Omdat kinderen hun zintuiglijke en motorische ontwikkeling spelenderwijs leren is er een andere aanpak nodig dan wat we normaal bij een fysiotherapeut zien. Je zult als kinderfysiotherapeut je niveau moeten aanpassen aan het kind en daarbij zowel het onderzoek als de behandeling spelenderwijs moeten aanbieden.

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut?
Kinderen worden vaak doorverwezen door het consultatie bureau, (huis)artsen of leerkrachten. Maar ook zonder verwijzing kunnen kinderen naar de kinderfysiotherapeut. In het volgende overzicht staat aangegeven voor welke problemen u naar een kinderfysiotherapeut kunt.

Related posts