Stimuleringslening

Drukkerij Image Team (D.I.T.) heeft als eerste bedrijf in Eemnes een stimuleringslening gekregen. Met behulp van deze lening werden zonnepanelen op het dak geplaatst.

De gemeente Eemnes vindt het belangrijk dat ook ondernemers investeren in een goede en duurzame werkomgeving. Daarom biedt de gemeente een stimuleringslening aan. Een (financieel) steuntje in de rug voor lokale ondernemers die hulp nodig hebben bij het verduurzamen van hun bedrijf. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) verzorgt de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening.

Wethouder Niels Rood: “Het is goed dat bedrijven die geen spaarpotten hebben wel hun eigen energie kunnen opwekken. Als gemeente lenen we het geld graag uit. We hopen dat dit andere bedrijven op het idee brengt om ook het dak op te gaan. Zelf stroom opwekken is heel erg voordelig, zowel voor bewoners als voor bedrijven.”

Bijgevoegd vindt u een foto met daarop v.l.n.r.: Janneke Broers (SVn), Maurice de Coo (D.I.T.), Niels Rood (wethouder Eemnes), Jouko de Boer (D.I.T.)

Related posts