Workshop, theeproeverij 6 klassen thee bij de Blommenhoeve met Ariadne Vogel van Tisgroen.

Kan jij ook zo genieten van een lekker kopje thee? Dan is deze workshop iets voor jou. Ariadne Vogel van Tisgroen, laat je namelijk tijdens deze workshop thee beleven door het beoefenen van Gongfu Cha en hoe je een heerlijke thee zet op de ‘westerse manier’.  Dit keer geen afternoon tea of high tea maar een informatieve workshop over het zetten van losse thee waardoor je thuis nog meer zal gaan genieten van een heerlijk kopje thee.

Het is een combinatie van met aandacht en precisie gezet kopje thee waarbij de tijd wordt genomen. Het beoefenen van Gongfu Cha, uit kleine theepotjes een mooie thee schenken die vaak meerdere keren opgeschonken kan worden met elk weer een andere smaakbeleving. Gongfu Cha maakt ons bewust op een mindfulness manier dat we op een langzame manier van de goede dingen in het leven moeten, mogen, genieten. Ook de “westerse” manier van theeschenken, wordt met aandacht gezet, van theezakje naar losse thee….. dat is wat ik je graag mee wil geven.

Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis. Wat gaan we doen tijdens deze theeproeverij?

  • ontvangst met sprankelthee, (thee met bubbeltjes)
  • ik vertel kort over de geschiedenis van thee, de plant zelf en hoe thee gemaakt wordt
  • het wordt een kennismaking met witte, gele, groene thee, oolong, zwarte thee en pu-erh; verschillende klassen thee die allemaal afkomstig zijn van één en dezelfde theeplant; de Camellia sinensis
  • we gaan thee met aandacht en precisie zetten zoals Gongfu Cha en op de westerse manier waarbij we ruiken, slurpen en proeven
  • tijdens de proeverij worden heerlijke hapjes geserveerd
  • alle theeën worden met natuurlijk bronwater gezet en alle theetools staan ter beschikking
  • je krijgt een hand-out mee naar huis waarin je al deze informatie hierover terug vindt.
  • ook bestaat de mogelijkheid om de thee te kopen die je geproefd hebt.

Prijs per persoon:  € 35,-
Aantal personen:  12 (workshop bij de Blommenhoeve,  Meentweg 37A,  3755 PA Eemnes met minimaal 8 personen. Bij groepjes van 4 tot 8 personen, bij mij thuis. Hierover wordt je dan op tijd geïnformeerd.)

Duur:  3 uur
Data:  21 maart a.s. van 14:00 uur – 17:00 uur
24 april a.s. van 19:00 – 22:00 uur

Inschrijven via ariadne@tisgroen.nl waarna je meer informatie ontvangt over praktische zaken. Mocht je nog vragen hebben, kun je me bellen op 0640183715 of mailen.

Related posts