Eem ’78 dribbelt naar een jubileum

1978 was voor sportief Eemnes niet alleen een gedenkwaardig jaar met de komst van De Hilt, maar ook door de oprichting van basketbalvereniging Eem ’78, dat De Hilt als thuishaven betrok.

Nu, 40 jaar later, is de club nog steeds kerngezond met een stabiel ledenbestand dat niet alleen bestaat uit jonge en oudere basketballiefhebbers uit Eemnes, maar ook uit Blaricum en Laren. En wist u dat de club sinds eind 2017 een samenwerking is aangegaan met een basketbalteam van Amerpoort? Eem ’78 ondersteunt het team met trainingen en materiaal.

Het huidige seizoen is voor de meeste teams erg succesvol en een aantal teams is zelfs al aardig op weg om als kampioen te eindigen. De club maakt zich dan ook op om in de tweede helft van 2018 het 40-jarig jubileum groots te vieren. Verder is dit hét moment om afscheid van de nieuwe tenues te nemen. De komende weken wordt er gewerkt aan de ontwerpen zodat de nieuwe tenues tijdens het jubileumfeest gepresenteerd kunnen worden. Vanaf seizoen 2018-2019 zijn de teams in de nieuwe outfits te bewonderen.

Maar tegelijkertijd kijkt de club ook weer vooruit naar de volgende veertig jaar en daar zijn natuurlijk weer nieuwe spelers voor nodig! Jongens maar vooral meiden, aangezien het huidige damesteam (V18) uitbreiding hard nodig heeft. Hoe leuk het is om deel uit te maken van het damesteam, vertelt teamlid Evelien Walraven: “Basketballen is een superleuke sport en bij Eem ‘78 hebben we een echte teamspirit! Dus kom basketballen bij Eem ‘78, een gezellige en sportieve club!” Wil je eerst kijken of je het leuk vindt voordat je je wil inschrijven, dan kan je je opgeven voor een paar proeftrainingen. Op eem78.nl vind je meer informatie.

Related posts