Europese klokken handmatig geluid op 21 april

In het kader van het Europese jaar van het Cultureel Erfgoed hebben de klokkenluiders uit Spanje (Albaida) het initiatief genomen voor een gemeenschappelijke Europese luiding op zaterdag 21 april 2018 om 12.00 uur. Rond dit middaguur zullen zoveel mogelijk hand geluide klokken in Europa samen klinken.

Als Klokkenluiders Gilde Eemnes van de Historische Kring Eemnes doen we daar graag aan mee temeer daar deze grote Europese luiding bovendien het verzoek ondersteunt om handmatig klokluiden in heel Europa te erkennen als Immaterieel Cultureel Erfgoed.

In Eemnes zullen de klokken van de Hervormde kerk in de Kerstraat en van het Dikke Torentje aan de Wakkerendijk geluid worden. Iedereen is welkom om het luiden van de klokken van dichtbij te zien.

Related posts