Franciscus van Sales inspireert

Nieuwsgierig geworden door de verhalen Kees Jongeneelen, destijds pastoor van de RK kerk in Eemnes, is een groep Eemnessers een aantal jaren geleden onder zijn leiding naar Annecy (Frankrijk) gegaan om daar in de voetsporen te treden van Franciscus van Sales. Franciscus is een heilige figuur in de RK kerk. Maar, zo ontdekten zij daar te plekke, hij was bovenal een mens als iedereen. Een man die, door angsten, twijfels en vragen heen, tot bloei kwam op de plaats waar hij was geplant.

Sindsdien is er een bijzondere band gegroeid met de Oblaten van Sint Franciscus van Sales, een groep geestelijken die hun leven inrichten naar zijn gedachtegoed. Onder hun begeleiding komen in heel het land groepen mensen regelmatig bijeen om zich te laten inspireren door de brieven, boeken en verhalen van Franciscus van Sales. Een spiritualiteit die na 400 jaar nog niets aan kracht heeft ingeboet en ook in de huidige tijd houvast geeft.

Kennis maken

Middels een bijzonder programma kunt u nader kennis maken met Franciscus en zijn spiritualiteit. Op zaterdag 21 april kunt u tussen 11.00 en 16.00 uur deel nemen aan de activiteiten in de kerk en in de Waker, het gebouw achter de kerk. Doorlopend wordt een korte film getoond over het leven van Franciscus, is er ruimte voor meditatie en kunt u deelnemen aan een spel waarbij de uitspraken van Franciscus centraal staan. De toegang is gratis, u hoeft zich niet aan te melden. Op zondag 22 april wordt het Salesiaanse weekend afgesloten met een bijzondere eucharistieviering, waarin Pater Kees Jongeneelen  zal voorgaan. De viering begint om 10.00 uur in de RK kerk.

Related posts