Landelijke Zaaidag voor vlinders en bijen in Zuidpolder, Eemnes

Kinderbrigade Zuidpolder breidt Groen Bijenlint Eemnes uit

 Zondag 22 april jl. droegen kinderen uit Zuidpolder enthousiast hun steentje bij tijdens de Landelijke Zaaidag voor hulp aan vlinders, bijen en andere bestuivende insecten. Onder een stralende zon zaaide de kinderbrigade Zuidpolder een strook grond in, langs de langzaam-verkeerroute tussen Zuidpolder en de Wakkerendijk.

Bestuivers in nood

Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting organiseerden dit jaar voor de vierde keer de Landelijke Zaaidag voor Bijen en Vlinders. Het initiatief is ontstaan omdat bijen en andere bestuivers in hun bestaan worden bedreigd door onvoldoende voedsel en ziekteverwekkers.

Na een uitleg van wethouder Niels Rood over het belangrijke werk van bijen en vlinders voor de voedselproductie, zaaiden ongeveer 20 kinderen tot 12 jaar een bloemenmengsel. In de bloemstrook die hieruit ontstaat, voelen bestuivers  zich goed thuis. Met deze uitbreiding van hun voedselbronnen en nestelgelegenheid draagt Zuidpolder bij aan het Groene Bijenlint Eemnes. De kinderen kunnen met meegekregen bloemenzaad ook thuis het Bijenlint uitbreiden.

Groen Bijenlint Eemnes

Bij de aanplant van bomen, struiken en planten wordt zoveel mogelijk rekening houden met de aantrekkingskracht ervan voor bijen en vlinders. Zo vormt zich een netwerk van leefgebieden en corridors met bloeiende planten en nestelgelegenheid. Dit ondersteunt  het behoud en de verspreiding van een diversiteit aan bijen en andere bestuivende insecten. Elke grond- en tuinbezitter kan meedoen door de aanleg van een bloembed- of strook.

Zuidpolder is een ontwikkeling van Heijmans Huizen B.V., Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en de gemeente Eemnes. Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een polderlandschap omringd door sloten en veel groen Kijk op  www.zuidpoldereemnes.nl voor meer informatie.

Related posts