Notariskantoor Eemnes versterkt

Erik Schade benoemd als tweede notaris

Sinds februari van dit jaar is Eemnes een tweede notaris rijker. Mr. Erik Schade werd als tweede notaris benoemd verbonden aan het Notariskantoor Eemnes als nieuwe collega van de in Eemnes bekende notaris mevrouw W. van der Sluis-Bont. Mooie aanleiding voor De Rotonde voor een kennismakingsgesprek.

Erik Schade studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam en werkte na zijn studie als kandidaat-notaris o.a. 9 jaar in Amsterdam bij een groot kantoor waar hij vooral op de terreinen vastgoed- en ondernemingsrecht veel praktijkervaring heeft opgedaan. Getrouwd en vader van twee kinderen van 5 en 7 jaar trok het buiten de stad wonen steeds meer en zo belandde hij twee jaar geleden als kandidaat-notaris in Eemnes. “We wonen inmiddels ook in Eemnes en het is hier erg prettig wonen. De sfeer in Eemnes, de schaal van het dorp, de omgeving en de natuur; we voelden ons hier meteen thuis. Ik ben ook geboren in een klein dorp, Overasselt aan de Maas onder de rook van Nijmegen. Later ben ik met mijn ouders en zussen verhuisd naar Friesland waar ik een heerlijke plattelandsjeugd heb genoten. Totdat ik dus naar Amsterdam vertrok voor mijn studie.” vertelt Erik Schade. “ In 2016 kon ik als kandidaat-notaris aan de slag bij Notariskantoor Eemnes waarna in goed overleg met mevrouw Van der Sluis het traject werd opgestart om hier als tweede notaris benoemd te worden. Dat is geen sinecure, want als je een zogenaamd protocol aanvraagt, begin je aan een lang en intensief benoemingstraject. Hierbij wordt gekeken naar de behoefte aan een tweede notaris in de standplaats en naar je motivatie, integriteit, kennis en ook je financiële positie, want ook die is voor een notaris van belang. Na een zware screening en flink aan de tand te zijn gevoeld kwam het verlossende woord: ik werd benoemd als notaris te Eemnes. Vanaf 2016 heb ik lange tijd geforensd tussen Amsterdam en Eemnes, maar nu we hier wonen besteed ik die reistijd graag aan het gezin. Ik vind het fascinerend hoe groot de bedrijvigheid is in Eemnes en omstreken, er zijn zoveel MKB-bedrijven actief en ik hoop daar met mijn ervaring in het ondernemingsrecht ook een goede bijdrage aan te kunnen leveren.
Het feit dat we  bij Notariskantoor Eemnes nu met zijn tweeën zijn geeft ons natuurlijk extra armslag en flexibiliteit, terwijl het ook prettig is als je samen even wil brainstormen. Ik voel mij hier als een vis in het water en wil graag zoveel mogelijk Eemnessers leren kennen. Ik wijs daarbij graag even op de mogelijkheid om als er een vraag op notarieel gebied is een afspraak te maken. Het eerste half uur is onder het genot van een kopje koffie geheel vrijblijvend èn gratis!” zegt Erik Schade tot besluit.

Related posts