Rondje Cultuur

‘Rondje Cultuur’ eindigt dit seizoen easy, jazzy en swingend met De Band Uit Eemnes, met Jan en Thomas van IJken die oud weer als nieuw maken en Eline Peek die de kijker actief betrekt bij haar kunstwerken.

BUÉE,  wereldberoemd in Eemnes en Omstreken, heeft in de loop der jaren verschillende formaties en muzikale stromingen gekend. Jan van IJken, Ida de Jong en Rob Hondius spelen al jaren in BUÉE en hebben een lange muzikale carrière met veel ervaring wat terug te horen is in verrassende solo’s en improvisaties. Sinds eind 2016 kwam Astrid Knoop als zangeres bij de band, zij nam al snel haar gitaar mee. De band onderging een genre-wisseling, maar tot volle tevredenheid van het publiek spat het plezier er nog steeds af. (v.l.n.r.): Rob Hondius (drum), Ida de Jong (saxofoon), Astrid Knaap (gitaar en zang) en Jan van IJken (trombone). Fotografe: ©Lonneke_Boots_

Oude Bouwmaterialen,  Jan en Thomas van IJken vertellen over hun handel in oude bouwmaterialen. Welke worden verkregen door eigen uitsloop van oude gebouwen die gerenoveerd of totaal gesloopt worden. Hoe deze materialen vervolgens worden gesorteerd, schoongemaakt en weer verkocht worden of door het bedrijf tot andere verkoopbare producten worden verwerkt. Zo zal men na een storm bij hun de gesorteerde dakpannen kunnen vinden, maar ook een badkamermeubel van oude steen en hout of oude deuren en oude stenen. Hetgeen ook essentieel is bij restaureren van cultureel erfgoed.

Beeldend kunstenaar,   Eline Peek begon haar studie in de richting theatervormgeving maar in de ban geraakt van schilderen stapte zij over naar de richting ‘autonoom’ schilderen. Inhoudelijk gaat haar werk over identiteit en is zij op zoek naar het spanningsveld tussen ‘het eigene’ en ‘het vreemde’. Door werk(en) samen te brengen of te fragmenteren, wil zij de bezoeker actief betrekken bij het kunstwerk. Een samenspel met een kijker die waarneemt, ervaart en die vragen stelt.

Het belooft weer een veelzijdige avond te worden. Wij hopen u allen op donderdag 19 april te ontmoeten in de Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes. Op de derde donderdag in september is het volgende ‘Rondje Cultuur’, schrijft u dit alvast in uw agenda?

Namens De Hilt en Kunstcommissie Eemnes

Reggie van Berkel

 

Related posts