SJ Airconditioning voor een aangenaam binnenklimaat

De zomer is in aantocht en dus wordt het tijd om eens aan airconditioning te gaan denken. Iedereen weet dat het tijdens de zomeravonden en –nachten soms kap broeierig kan zijn in de slaapkamer en dat er dan van een verfrissende slaap weinig terecht komt. Dan ontstaat er vaak een run op ventilatoren en is het bij de leveranciers van airconditioning zo druk dat er lange wachttijden ontstaan. Het is net als met het dak; dat repareer je ook tijdens de droge maanden. Dus is het zaak er op tijd bij te zijn.

In Eemnes, maar ook in de wijde omgeving ervan, kan men terecht bij SJ Airconditioning van Sander Lankreijer.  Sander begon in 2001 zijn installatiebedrijf en bouwde dit uit tot een succesvolle onderneming. “Toch ging ik mij steeds meer interesseren voor airconditioning en besloot in 2014 naar dit vakgebied over te stappen. Vanzelfsprekend ging hier een gedegen scholingstraject aan vooraf en is met name de certificering geen kleinigheid. Je werkt met koelmiddelen, die slechts volledig gecontroleerd mogen worden gebruikt en waarvan je tot op de gram nauwkeurig een administratie van moet bijhouden. Ik ben blij dat ik die ommezwaai heb gemaakt, want er blijkt steeds meer vraag naar airconditioning en niet alleen bij bedrijven, maar vooral bij particulieren”, zegt Sander Lankreijer tijdens een bezoek aan zijn bedrijf.

Wat komt er allemaal bij kijken als je airco wil laten installeren?

“De meeste mensen kiezen voor een airco in de slaapkamer. Daarbij is het van belang om goed te bezien waar je de unit installeert, want je wilt natuurlijk voorkomen dat de luchtstroom over het bed voert. Dat is niet aangenaam en sommigen worden er zelfs verkouden van. Dat is natuurlijk even puzzelen, maar dat is juist de uitdaging. Ook heel belangrijk is dat mensen de thermostaat niet te laag zetten. Ik adviseer altijd die op zo’n 23 graden C. te zetten, dat is voldoende om een aangename temperatuur te bereiken en voldoende vocht af te voeren. Vaak zet men die op 19 graden C. of zo en dat is gewoon te laag. Ook de plaats van de airco-unit is belangrijk in verband met geluid. Als je die bijvoorbeeld op een dakkapel monteert, werkt deze als een klankkast en komt er van ongestoord slapen niets terecht. Goed advies en deugdelijke installatie zijn dus belangrijk. Natuurlijk hoeft de airconditioning zich niet tot de slaapkamer te beperken, maar dat is meestal toch de eerste keuze. Airconditioning hoeft, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, niet duur te zijn. Een gemiddelde airco-installatie heeft men vaak al voor een bedrag beneden de € 1500, – . We werken met gerenommeerde merken als LG en Mitsubishi. Wie meer wil weten mag altijd bellen voor een vrijblijvende afspraak ( 06-21 64 70 68 of kan kijken op onze website www.sj-airconditioning.nl”.

Related posts