Jaloers op Eemnessers

Voetbalclubs die voor het eerst bij Eemnes komen, zijn vaak onder de indruk. Ze zouden zelf ook graag hun thuiswedstrijden afwerken op zo’n mooi, nieuw com-plex. Ook bezoekers van de tennisclub zijn regelmatig licht jaloers. Mensen uit omliggende dorpen die hier hun boodschappen komen doen, prijzen het hart van dit dorp. Twee grote supermarkten naast elkaar, voldoende parkeer-gelegenheid en ook nog eens speciaalzaken onder handbereik. Daar tussenin komt een mooi gebouw, helemaal van deze tijd, waar ruimte is voor sport, cursussen, gezelligheid en cultuur. Goede horeca, een zonnig terras. Het Huis van Eemnes op een plek die iedereen kan vinden, waar je altijd je auto kwijt kunt. Dit belooft het hart van het dorp te verrijken met een voorziening waar menigeen jaloers op zal zijn. In juni kan de schop de grond in en volgende zomer is iedereen welkom. De sportclubs krijgen weer groeimogelijkheden, zzp’ers een plek om af te spreken, de bibliotheek kan een breder publiek aanspreken. Er is één maar: voldoende mensen moeten in een enquête aangeven dat ze voor-stander zijn van het Huis van Eemnes. Anders gaat het feest niet door en blijft alles bij het oude. Dat is niet alleen een dure optie, maar ook eeuwig zonde van al het werk dat vrijwilligers hebben gestoken in de plannen en tekeningen. En het zou een gemiste kans zijn waar we nog heel lang aan terug zouden denken.

Related posts