Landelijke Wandeldag met ANWB Lenterondjes in Utrecht

De ANWB en de 12 provinciale landschappen organiseren op zondag 27 mei voor het eerst een Landelijke Wandeldag om te genieten van de lente in de ontluikende natuur van de provinciale Landschappen. In totaal zijn er 36 ANWB Lenterondjes voor Nederland ontwikkeld, waarvan drie in de gebieden van Utrechts Landschap. Vrijwilligers van de ANWB en de Landschappen hebben routes uitgezet en zullen de deelnemers ontvangen. 

 

In de provincie Utrecht zijn vanuit Paviljoen Beerschoten in De Bilt drie wandelroutes van circa 4.5, 6 en 12 kilometer uitgezet. Het is de mogelijk om de route van 4,5 kilometer met gids te lopen, die de bezoekers alles vertellen over de omgeving en geschiedenis van de landgoederen. Ook is deze route aantrekkelijk om te wandelen met kinderen.

 

Achter het Paviljoen Beerschoten kunnen kinderen oud-Hollandse spellen doen zoals sjoelen, steltlopen en blikgooien. Ook is er een kinderroute waarbij de kinderen aan de hand van een kompaskaart en opdrachten een kort rondje kunnen lopen over het landgoed.

De route van 12 kilometer door de landgoederen en Houdringe en Beerschoten en het Panbos is meer voor de fanatieke wandelaars. Deze wandeltocht loopt niet alleen door de prachtig aangelegde lanen van de landgoederen en keurig onderhouden parkbossen, maar ook door het Panbos, een gebied met stuifzandduinen en ‘wandelende’ bomen.

Faciliteiten

Bij het Paviljoen kan er gratis geparkeerd worden en kunnen bezoekers terecht voor een biologisch ijsje en friet of een drankje en zijn er toiletten aanwezig. ANWB-leden en Beschermers van Utrechts Landschap krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een leuke goodiebag.

Tickets

De kosten voor deelname aan de Lenterondjes zijn € 5,- per volwassene, kinderen t/m 17 jaar wandelen gratis mee. Daarvan wordt € 1,- gedoneerd aan Utrechts Landschap voor onderhoud van de wandelvoorzieningen.

Tickets zijn tot 26 mei te koop via www.anwb.nl/lenterondjes. Voor meer informatie over de wandeling kunt u ook terecht op https://www.utrechtslandschap.nl/lenterondjes.

Over Utrechts Landschap
Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 25.000 Beschermers en 63 Bedrijfsvrienden.

Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 molens en Kasteel Loenersloot.

Related posts