Collegeprogramma?

Inmiddels is begonnen aan de voorbereidingen voor de bouw van het Huis van Eemnes. Het is goed om te zien dat nu de gehele raad achter deze plannen staat, zodat daarmee een groot verkiezingsitem zijn invulling gaat krijgen.


Aangezien dit onderwerp de politiek en vooral ook de coalitiepartijen in zijn greep hield, is er nog weinig te zien of te horen wat het beleid voor de komende jaren wordt. Waar het college zich nu vooral bezighoudt met de lopende zaken, zijn wij juist erg benieuwd naar het beleid dat het college de komende jaren voor Eemnes in petto heeft. Hier zal het college het verschil moeten maken met het coalitieprogramma. Daar zit weinig ambitie in en was vooral geschreven om een draai te geven aan de uitvoering van het Huis van Eemnes.

De woningbouw in Eemnes en de positie daarbinnen voor onze starters zullen heikele punten worden. Het tegen elkaar opbieden boven de vraagprijs van een woning zal alleen maar erger worden als het aan deze coalitie ligt. Met hogere vraagprijzen tot gevolg. Hierdoor vallen onze kinderen en alle starters die graag een eigen woning willen steeds meer tussen wal en schip.

Willen wij een levendig en vitaal dorp blijven dan zal er extra aandacht voor deze doelgroep moeten komen. Daarom een oproep naar het college: ongeacht uw politieke achtergrond, geef prioriteit aan onze jeugd die graag in ons dorp wil blijven en een steentje wil bijdragen aan de kleur en invulling van ons mooie dorp!

Pieter Seldenrijk, CDA Eemnes

Related posts