Geluidwerende voorziening Zuidpolder – Eemnes

De bouw van het geluidsscherm langs de A27 ter hoogte van Zuidpolder is in volle gang. Onder toeziend oog van burgemeester Van Benthem, wethouders Van Katwijk en Lankreijer wordt een 6m lange funderingspaal in de grond getrild.

 De geluidwerende voorziening die BAM Infra B.V. nu langs de A27 aanlegt zorgt voor een reductie van het geluid in de woonwijk en het bedrijventerrein Zuidpolder. Jan van Katwijk: “Ik ben blij dat dit geluidsscherm er nu komt. En met de aanleg van een tweede laag ZOAB (zeer open asfalt beton) op het wegdek in 2019 wordt het geluid voor bewoners van Zuidpolder en de nabije omgeving nog verder verminderd.”

Constructie en locatie

De geluidwerende voorziening bestaat uit een stalen constructie met geluidsabsorberende panelen op een betonnen voet. Afmetingen: 7 meter hoog en 1 km lang. Aan de zijde A27 wordt het geluidsscherm begroeid met klimplanten. Aan de zijde van Eemnes komen bodembedekkers en middelhoge struiken. Deze beplanting trekt vlinders en andere bestuivende insecten aan. Locatie: aan de oostzijde van de A27, westelijk van het bedrijventerrein Zuidpolder tot aan het knooppunt Eemnes.

Realisatie

Het scherm is medio augustus 2018 geluiddicht, de beplanting wordt in het najaar aangebracht.

Informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen van het geluidsscherm? Bij voldoende animo geeft BAM op 11 juni 2018 van 18.30 tot 19.30 een rondleiding op de bouwplaats. Opgeven kan tot 8 juni via zuidpolder@eemnes.nl. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Related posts