Lunchconcert Raadzaal Eemnes donderdag 21 juni 2018

Op donderdag 21 juni zal sopraan Petra Stoute met pianist Thijn Vermeulen een programma voordragen met franse liederen van Henri Duparc.

Duparc componeerde in de tweede helft van de 19de eeuw en vervulde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Franse lied. De strofische Romance, een couplet lied met eenvoudige pianiobegeleiding, ontwikkelde zich tot de emotioneel rijkere Mélodie, met meer ruimte voor tekstuitbeelding in de zang- én pianopartij. Duparc was meester in het tot klank brengen van poëtische ideeën en sferen. Laat u tijdens uw lunchpauze even meenemen naar de rijke muzikale wereld van deze jonge fransman.

Over de uitvoerenden:

Petra Stoute wordt als soliste niet alleen geprezen wordt om haar heldere, warme geluid maar vooral ook om haar energieke en expressieve podiumpresentatie. Zingen is voor haar verbinding maken, met de muziek en met het publiek. Ze behaalde haar Master of Music diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Na haar studie kwam ze in contact met pianist Thijn Vermeulen.Thijn is een veel gevraagd begeleider van zangers en instrumentalisten en pianist voor ensembles. Daarnaast geniet hij van het optreden als solo pianist. Hij heeft aan het Conservatorium van Utrecht gestudeerd bij Katia Veekmans en Henry Kelder. Momenteel is hij werkzaam als repetitor op projectbasis aan het Utrechts Conservatorium en treedt hij geregeld solo en als pianist van zangers, koren en instrumentalisten op.

Het concert begint om 12:30 en u kunt vanaf 12 u terecht om een broodje en koffie te nuttigen, dit is inbegrepen bij de toegangsprijs van 10 euro. Reserveren is niet nodig, maar kan op nr 035-5380827 of www.scarbomusica.nl

Related posts