Eem Optiek voor vertrouwde èn erkende oogzorg

Sinds eind 2017 heeft Elize van den Heever de enige optiekzaak in Eemnes, Eem Optiek, overgenomen. Hoog tijd dus om eens te vragen hoe het haar hier bevalt. Elize werd geboren in Bloemfontein in Zuid-Afrika en een charmant accent verraadt dit ook. Na haar studie verhuisde ze naar Londen en later naar het Nederlandse Hoofddorp om als optometrist te werken. Tot zich dus de gelegenheid voordeed om Eem Optiek over te nemen. “Ik was meteen verliefd op Eemnes, de dorpse sfeer, de natuur en de vriendelijke mensen. Bloemfontein is niet zo’n heel grote stad en na Londen en Amsterdam verlangde ik toch weer naar een beetje kleinschaligheid. Ik ben door de bestaande klantenkring van Eem Optiek hartelijk ontvangen en voelde mij dan ook meteen heel welkom” antwoordt Elize op onze vraag.

Elize van den Heever is volledig opgeleid en geregistreerd optometrist en contactlensspecialist. “De titel optometrist is wel beschermd, maar dat wil niet zeggen dat elke optometrist ook naast het ooit behaalde Hbo-diploma over voldoende ervaring en vakkennis op basis van constante nascholing beschikt. De manier om dat te controleren is te kijken of de optometrist geregistreerd staat in het Kwaliteitsregister Paramedici en in het register van de OVN ( Optometristen Vereniging Nederland). Opticien mag iedereen zich noemen die in een optiekzaak werkt. Als optometrist ben je opgeleid om bij oogklachten afwijkingen op te sporen en diagnoses te stellen. Dan heb ik het niet over bij- of verziendheid, want dat kan zelfs een opticien veelal met een aangemeten bril oplossen, maar wel over beginnende oogaandoeningen als glaucoom ( beschadigde oogzenuw) en maculadegeneratie (slijtage van het netvlies). Daar moet je snel bij zijn om erger te voorkomen en om te kunnen behandelen. Vanzelfsprekend verwijs ik cliënten indien gewenst meteen door naar een oogarts. Ik besteed veel tijd aan bijscholing, want ook in mijn vak staan de ontwikkelingen niet stil. Cliënten mogen weten dat ze bij Eem Optiek in goede handen zijn” besluit Elize van den Heever.

Elize woont momenteel nog in Amsterdam, maar is toch al druk zoekende naar passende woonruimte in Eemnes. “Ik voel mij hier na een jaar werken helemaal thuis en hoop dat dit ook binnenkort ook feitelijk zo is. Als deel van mijn transitie heb ik besloten ook Eem Optiek in een nieuwe jasje te steken. Komt snel  langs om de nieuwe logo en huisstijl te zien. Vanzelfsprekend is ook iedereen die een mooie (zonne)bril zoekt van harte welkom. Ik maak uitsluitend gebruik van kwaliteitsglazen en voor de maand juli is een uitgebreide ooggezondheidsscreening ter waarde van €39 gratis bij de aankoop van een bril. Misschien ook leuk om te weten voor al die sportieve Eemnessers is dat ik hen ook kan helpen aan een echte sportbril, die veilig is en tegen een stootje kan. Kom gewoon eens langs!” besluit Elize van den Heever. Eemnes is een vakvrouw rijker.

 

Related posts