eemnes loopt warm voor vierdaagse

Eemnes heeft een prominente rol gespeeld in het welslagen van de tiende Gooise wandelvierdaagse, die van 20 tot en met 23 juni gehouden werd en het recordaantal van 1730 deelnemers trok. Dorpscoach Marianne van der Kolk had het complete college van B en W gemobiliseerd om de wandelaars een mooie doortocht te bezorgen.

Zo gaf burgemeester Roland van Benthem samen met zijn wethouders het startsein voor de speciale route voor Parkinson-patiënten vanuit Eemnes en ontpopte zich als volleerd stempelaar van de controlekaarten. Basisscholieren voerden een stukje van hun eindmusical op en de Eemnesser jostiband Egwel speelde de pannen van het dak bij het winkelcentrum Minnehof. Wandelaars konden ook een kijkje nemen bij de Historische Kring Eemnes.

Voor Marianne van der Kolk kon het feest al niet meer stuk. ,,Dit is zo typisch Eemnes. Als ze zich ergens achter scharen gaan ze voor de volle honderd procent. En iedereen wil helpen. Ik doe dit nu voor het vierde jaar en de animo wordt alleen maar groter”, lachte zij.

De Eempolderroute stond de derde wandeldag op het programma. De 1730 deelnemers kwamen binnen via de terreinen van de Kwekerij Gooi en Eemlust en de golfclub en kwamen via de weilanden van de familie Van Valkengoed uit op de Wakkerendijk. Na een rondje door het dorp en het spektakel bij De Minnehof ging het via de Meentweg en rustplek de Blommenhoeve op Blaricum aan en vervolgens via bos en hei terug naar de startlokatie bij SV Laren.

De jubileumeditie van de Gooise vierdaagse oogstte louter tevreden en blije reacties. Dankzij het fantastische wandelweer had de EHBO-ploeg uit Baarn een makkie. Nauwelijks blaren en geen uitvallers. ,,Hier mogen we met al onze 80 vrijwilligers hartstikke trots op zijn”, riep voorzitter Tim Bitter in de feesttent en proostte samen met Marianne van der Kolk  op het succes van de jarige wandelclub.

Related posts