Geef eens een feestje!

Eerst even voorstellen: Marcus van den Brink, 62 jaar, geboren en getogen Laarder. ICT’er, planoloog, rood hart en groene vingers, zoals ik mezelf vaak omschrijf. Sinds december 2017 ben ik weer woonachtig in Eemnes. Eerder woonden we hier al van 1989 tot 2004. Onze kinderen zijn hier geboren en we hebben hier altijd met heel veel plezier gewoond. In die tijd was ik ook al actief in de lokale politiek namens de PvdA. Van 2010 tot en met 2017 was ik lid van de gemeenteraad in Laren. Bij de laatste verkiezingen werd ik tot mijn verrassing verkozen als gemeenteraadslid in Eemnes. We ervaren Eemnes als een sociale gemeente. “Ich bin ein Eemnesser”, verkondigde mijn vrouw tijdens onze Larense jaren altijd opgewekt aan iedereen die het horen wilde (en wie het niet horen wilde). En ik begrijp dat wel. Hoezeer ik mijn geboortedorp ook koester, Eemnes is een warm bad. Bij ons in de buurt hebben enkele bewoners het initiatief genomen om eens per jaar een buurtbarbecue te organiseren. Onlangs was het weer zover en het was weer een groot succes: heel gezellig en iedereen deed mee, van jong tot oud. Zo leer je de buren kennen en creëer je sociale cohesie. Ook in andere buurten van Eemnes gebeurt dit, maar lang niet overal. Mijn advies: allemaal doen. De gemeente helpt graag een handje mee door de straat af te zetten en met een kleine financiële bijdrage. Het kan allemaal!

Een fijne vakantie gewenst.

 

Marcus van den Brink, PvdA Eemnes

Related posts