Groen en bloemrijk Eemnes

Wie op Koningsdag de kerktoren beklimt en rondkijkt, ziet Eemnes in het groen. Richting de Eem het groen van de polder, richting het Gooi kijkend de huizen verscholen tussen het groen van de hoog opgaande bomen. En het beeld is hetzelfde bij een wandeling door of rond het dorp: veel groenstroken, houtwallen, bomen. En dat dat zo blijft lijkt de wens van alle Eemnessers.

Daarom is door de gemeente een Groenplan opgesteld. Daarin gaat het over het inventariseren, onderhouden en verbeteren van het bomenbestand, over het onderhouden van de groenstroken, en over het aanleggen van bloemenlinten langs bepaalde wegen. Fase 1 van dat Groenp

Wie op Koningsdag de kerktoren beklimt en rondkijkt, ziet Eemnes in het groen. Richting de Eem het groen van de polder, richting het Gooi kijkend de huizen verscholen tussen het groen van de hoog opgaande bomen. En het beeld is hetzelfde bij een wandeling door of rond het dorp: veel groenstroken, houtwallen, bomen. En dat dat zo blijft lijkt de wens van alle Eemnessers.

Daarom is door de gemeente een Groenplan opgesteld. Daarin gaat het over het inventariseren, onderhouden en verbeteren van het bomenbestand, over het onderhouden van de groenstroken, en over het aanleggen van bloemenlinten langs bepaalde wegen. Fase 1 van dat Groenplan gaat binnenkort starten.

VVD Eemnes heeft in de raad aandacht voor twee belangrijke punten gevraagd. Voor de bloemenlinten moet extra zorg worden besteed aan de overzichtelijkheid van de weg (het moet niet té hoog worden) en goed te onderhouden zijn. En voor alle groenplan-activiteiten moet gelden dat er goede informatie aan direct omwonenden wordt gegeven.

Volle steun van VVD Eemnes voor een groen en bloemrijk Eemnes!

Fractie VVD Eemnes

Monique van der Linde – Emil Schade lan gaat binnenkort starten.

VVD Eemnes heeft in de raad aandacht voor twee belangrijke punten gevraagd. Voor de bloemenlinten moet extra zorg worden besteed aan de overzichtelijkheid van de weg (het moet niet té hoog worden) en goed te onderhouden zijn. En voor alle groenplan-activiteiten moet gelden dat er goede informatie aan direct omwonenden wordt gegeven.

Volle steun van VVD Eemnes voor een groen en bloemrijk Eemnes!

Fractie VVD Eemnes

Monique van der Linde – Emil Schade

Related posts