Heeft u dat ook wel eens…

Dat u tegen een muur van regeltjes aanloopt, waarvan je zou denken: kan dat niet anders?

Zoals die bewoner uit Eemnes, die nu anderhalf jaar bezig is om een bestaande schuur te moderniseren. Er lag een overeenkomst met het vorige college, maar helaas komt het huidige college erachter dat de bestaande schuur vier meter buiten het bouwblok staat. Dus die laatste meters mag je wel afbreken maar nooit herbouwen, ondanks dat die schuur er al 35 jaar staat.

Ander punt: afgelopen maandag lag er het voorstel om paardenpoep tegen te gaan op de openbare weg. Natuurlijk zien wij ook niet graag poep (in alle soorten en maten) op straat. Maar om nu alle ruiters op pad te sturen met de verplichting om schep en rugzak voor eventuele ‘ongelukjes’ onderweg bij zich te hebben?

Dat gaat wel wat ver.

Nog één: in de plaatselijke verordening staat dat je geen draden over het fietspad mag spannen. Voetpad en autoweg worden hierin niet genoemd. Het college weet eigenlijk ook niet waarom het erin staat. Volgens mij mag je nooit een ander in gevaar brengen, dus overbodig.

Een overheid mag zich niet verschuilen achter regeltjes. De regels moeten werkbaar zijn. En als het nodig is dan ruimte voor maatwerk. En vooral alle overbodige wetgeving schrappen.

Dit vraagt om een overheid die meedenkt met haar inwoners. Die niet denkt in problemen, maar in oplossingen.

Ja, ook in Eemnes valt er nog een hele wereld te winnen op dit terrein.

Pieter Seldenrijk, CDA Eemnes

Related posts