Het Dikke Torentje

Het Dikke Torentje is al bijna 40 jaar een gezellige en inspirerende schaakclub voor schakers uit Eemnes en omstreken. Sinds vorig jaar heeft de club een mooi onderkomen gevonden in café restaurant Eemland. Zowel de jeugd als de senioren spelen daar vanaf 6 september weer wekelijks in de interne en externe competitie. Het Dikke Torentje treedt vrij succesvol op in de externe competitie, het eerste viertal werd vorig seizoen bijvoorbeeld nog groepskampioen.

Hoewel we een grote groep trouwe leden hebben, is er altijd nog plaats voor mensen die om diverse redenen een tijdje niet geschaakt hebben. Bij Het Dikke Torentje zijn altijd leden die bereid zijn om je weer op weg te helpen in de schaakwereld, iedereen is welkom. Het schaken staat de laatste tijd in de belangstelling. De Nederlander Anish Giri is op dit moment nummer 5 van de wereldranglijst en we mogen verwachten dat hij alleen maar beter zal worden en misschien wordt hij wel wereldkampioen!

Wetenschappelijk is trouwens bewezen dat een denksport als schaken ontzettend goed is voor je brein en preventief en vertragend werkt ten aanzien van dementie. Het is ontzettend belangrijk om je hersenen actief te houden, met schaken worden bepaalde cognitieve functies getraind, waaronder het empathisch vermogen en het geheugen. Schakende kinderen presteren beter op school op het gebied van logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en concentratie. Het Dikke Torentje speelt wekelijks op donderdag in café restaurant Eemland, Laarderweg 74 te Eemnes. De jeugd begint om 19.00 en de senioren zijn aanwezig om 20.00.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven. Per e-mail is Het Dikke Torentje bereikbaar via secretaris.hdt@gmail.com.

Related posts