Makker Glashandel

Wie in Eemnes glas nodig heeft, weet de weg snel te vinden naar Makker Glashandel aan de Bramenberg 15 waar het bedrijf nu al weer kleine 30 jaar is gevestigd. Ooit begonnen in 1982 als Makker en Offereins in een boerenschuur aan de Wakkerendijk is Makker Glashandel  een begrip geworden in het Gooi en daarbuiten. De Rotonde kijkt graag binnen bij Eemnesser bedrijven en dus ook bij de onderneming van Ton en Esther Makker. Wie de meer dan 300 m² grote hal binnenloopt ziet meteen dat er hier glas wordt  verwerkt. De immense “glasbibliotheek” springt onmiddellijk in het oog. Dit is een stelling die een hele wand beslaat en waarin zich als in een boekenkast allerlei verschillende soorten glas bevinden. Er is dus keus genoeg en dat moet ook want er zijn heel veel toepassingen voor glas en elk daarvan vraagt om een specifiek hiervoor geschikte glassoort. Van een simpele ruit tot gehard veiligheidsglas, dubbel en zelf driedubbel glas en zon- en geluidwerend glas. Bij Makker staat veel op voorraad of wordt op maat besteld. Voor het juiste advies is men altijd welkom.

“Het is leuk om te zien dat we naast aannemers en schilderbedrijven steeds meer particulieren als klant trekken. Daar nemen we ook echt de tijd voor. Even doorvragen  en de verschillende mogelijkheden toelichten” zegt Esther Makker die met haar collega Carlo Wolff de “binnendienst” voor haar rekening neemt. Ton Makker en zoon Lucas vormen de buitendienst, want Makker levert niet alleen glas, maar zet dat ook zelf. “Van een simpele ruit tot giga-klussen als 500 m² dubbelglas in een kantoorpand in Amsterdam. Er gaat hier jaarlijks zeker 3000 m² dubbelglas door het magazijn en daar zit nog steeds groei in.” vult Ton aan. “We leveren en plaatsen ook op maat gemaakte oplossingen, zoals glazen wanden, douchedeuren en spiegels. De afwerking van het enkelglas, het zogenaamde poly slijpen doen we in eigen huis. Polygeslepen glas heeft een volkomen gladde en veilige rand en is bijvoorbeeld geschikt als tafelblad. We werken met een klein team en dat heeft veel voordelen. De lijnen zijn kort en we kunnen snel werken. Met behulp van ons eigen glasprogramma kunnen we razendsnel een offerte uitbrengen. Vaak staat die al in de mail als een klant thuiskomt!’’. Bij Makker Glashandel draait alles om glas en dat is ook merkbaar als Ton en Esther liefdevol een door hen vervaardigd glas in loodraam laten zien dat in dubbelglas is gevat en zo niet alleen beschermd is, maar ook nog eens veel beter isoleert. “Kijk van zoiets wordt ik nu echt blij” zegt Ton bij het afscheid. Dat hij het meent,  is glashelder.

Related posts