De Vijfde Miniatuur Biënnale te gast bij Galerie Kijkoor

De Vijfde Miniatuur Biënnale is een expositie, waaraan vierenvijftig kunstenaars deelnemen.  De expositie is vanaf zaterdag 3 november tot en met vrijdag 21 december 2018 te zien in Galerie Kijkoor, gevestigd op het adres Eikenlaan 4 in Eemnes.

De Werkgroep Miniatuur Biënnale is er met deze vijfde expositie opnieuw in geslaagd een zeer diverse groep kunstenaars bij elkaar te brengen.

De kunstenaars hebben miniatuur kunstobjecten gemaakt van zeer verschillende materialen, zoals olieverf op doek, aquarel, vilt, klei, textiel, papier, brons, 3D-print-kunststof en keramiek.  Alle kunstenaars hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuwe miniatuurobjecten gemaakt, met het thema ‘KleurKijk’.

Na de eerdere exposities, in het Huizer Museum, ’t Spant in Bussum, Het Brinkhuis in Laren en bij Kunststichting HaZart in Soest is de Miniatuur Biënnale bij het eerste lustrum te gast bij Galerie Kijkoor in Eemnes. Kijkoor maakt deel uit van Sherpa, zorginstelling voor mensen met een beperking. Drie cliënten van Sherpa hebben een eigen plek als deelnemer in de expositie.

Elke vrijdagmiddag organiseert de werkgroep ‘Ontmoet de Makers’. Deelnemende kunstenaars zijn aanwezig om een toelichting te geven op hun werk, op de speciale eisen om een miniatuur kunstobject te maken.

De openingstijden van de Galerie Kijkoor zijn maandag tot en met vrijdag van tien tot vier uur.

Meer informatie over de tentoonstelling en de deelnemende kunstenaars is te zien op de facebookpagina Miniatuur Biënnale.

 

Werkgroep Miniatuur Biënnale

Claudie Douwes Dekker

Eddy Geerlings

Elize van der Werff

Gerard Beentjes
Wilma van Weijen

Meer informatie:

e-mail:            miniatuurbiennale@gmail.com

telefoon:        06 – 22418456

Related posts