Lunchconcert in de Raadzaal van Eemnes, donderdag 18 oktober

Gloedvolle en vrolijke muziek door barokensemble onder leiding van Kees Hilhorst viool,

 

Marco de Souza viola da gamba, Eva Schotanus fluit

en Thijs Rault clavecimbel.

Zij spelen twee triosonates van J.S. Bach en één van Pietro Locatelli.  Locatelli was een beroemde vioolvirtuoos die zich vestigde in Amsterdam. Daar begon hij ook een muziekuitgeverij. Voor Paganini nog schreef hij de virtuooste stukken voor solo-viool. De trio-sonates van Bach behoeven bijna geen introductie, deze zijn van een ongeveevenaarde schoonheid. Het kwartet van barokviolist Kees Hilhorst dat deze muziek voor u ten gehore gaat brengen speelt al jaren samen. De leden van het kwartet hebben gestudeerd bij gerenommeerde docenten in de authentieke uitvoeringspraktijk.

 

Het lunchpauzeconcert begint om 12:30 u , de zaal is open vanaf 12 uur en de toegang bedraagt 10 euro incl koffie en broodje.

Related posts