ORGEL & FANFARE IN CONCERT

2 oud-inwoners van Baarn gaan muzikaal samenwerken op zaterdagavond 10 november 2018 in de Hervormde Kerk van Eemnes.

Het betreft organist Jan Oosterbroek (1972) en dirigent Sandra van Luijtelaar (1973) die elkaar sinds de middelbare schooltijd kennen.

Jan Oosterbroek volgde zijn studie orgel bij John Propitius. Tevens studeerde hij literatuur en improvisatie bij Evert van Veen te Voorthuizen.

Tot juli 2018 is Jan Oosterbroek de vaste organist geweest van de Hervormde kerk te Eemnes. Momenteel is hij werkzaam als organist in Barneveld.

Sandra van Luijtelaar studeerde hafabra-directie bij Gerrit Fokkema, Jan Schut en Hennie Ramaekers. Na het voltooien van deze studie in 2003 specialiseerde zij zich in het dirigeren van lichte muziek voor blaasorkesten. Het fanfareorkest van Muziekvereniging Irene te Ederveen staat sinds 2009, onder de muzikale leiding van Sandra van Luijtelaar. Dit orkest komt uit in de landelijke tweede divisie en musiceert dus op hoog niveau. Irene kenmerkt zich door verschillende muziekstijlen projectmatig uit te voeren, voor dit concert is gekozen voor herkenbare klassieke blaasmuziek.

Jan Oosterbroek speelt op deze avond onder meer de werken ‘Intrada’ van D. Bédard en ‘9 Variations and Finale’ van C.H. Rinck. Het fanfareorkest heeft o.a. op het programma staan ‘Finlandia’ van Jean Sibelius.

Gezamenlijk wordt ‘To My Country’ van Bernard Zweers en deel 4 van ‘Symphony no.3’ van Camille Saint Saëns. De wat ouderen onder ons zullen deze melodie ongetwijfeld kennen van het in 1989 uitgebrachte nummer ‘If I had Words’ van Scott Fitzgerald en Yvonne Keeley.

Graag verwelkomen wij u op zaterdag 10 november aanstaande in de Hervormde kerk aan de Kerkstraat 16 te Eemnes.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur en de toegang is vrij.

 

Related posts