Wat heeft Rondje Cultuur in oktober voor u in petto?

Na een zeer geslaagde start van het seizoen staat het volgende Rondje Cultuur weer in de planning, ditmaal op donderdag 18 oktober. Uiteraard ook dit keer zorgen wij voor een gezellige avond met een gevarieerd aanbod in de categorieën Kunst, Muziek en Allerlei. De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.

 

5 jaar varend erfgoed 

Sinds 2014 vaart er een platbodem, een origineel Fries skûtsje, op de Eemnesser wateren. Zeilen op een skûtsje is nog echt handwerk. Het skûtsje heeft de naam Eemlander gekregen en wordt gebruikt om jong en oud de liefde voor het zeilen bij te brengen én om ieder jaar Sinterklaas binnen te laten.

De huidige bemanning van het skûtsje wordt voor het overgrote deel gevormd door inwoners van Eemnes, Baarn en Huizen. Tijdens wedstrijden wordt het schip gezeild door 15 bemanningsleden en wordt op donderdagavond wekelijks getraind  tijdens het seizoen vanaf begin april tot eind oktober.

Joop van der Schaaf zal ons deze avond alles vertellen over de Eemlander.

 

Beeldend kunstenaar Moniek Peek  

Moniek Peek is beeldend kunstenaar & illustrator en daarnaast ook uitgever van een eigen wenskaartenlijn. Over haar eigen werk vertelt ze: “Mijn werk ontstaat uit een bijzondere belangstelling voor de natuur en de mens. Boeiend vind ik het om alledaagse dingen bijzonder te maken. Ze te vertalen in diverse technieken en zo mijn fantasie de vrije loop te laten en een nieuwe kijk op de dingen te creëren. Het weergeven van het fijne breekbare en alledaagse op een eigen wijze. De combinatie van beeldend werk en illustreren maakt dat het spannend blijft en ik mijzelf steeds weer inspireer.” Haar werk kenmerkt zich met de trefwoorden ‘ontroering, humor, kwetsbaarheid en transparantie’.

Na een zeer geslaagde start van het seizoen staat het volgende Rondje Cultuur weer in de planning, ditmaal op donderdag 18 oktober. Uiteraard ook dit keer zorgen wij voor een gezellige avond met een gevarieerd aanbod in de categorieën Kunst, Muziek en Allerlei. De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.

 

5 jaar varend erfgoed 

Sinds 2014 vaart er een platbodem, een origineel Fries skûtsje, op de Eemnesser wateren. Zeilen op een skûtsje is nog echt handwerk. Het skûtsje heeft de naam Eemlander gekregen en wordt gebruikt om jong en oud de liefde voor het zeilen bij te brengen én om ieder jaar Sinterklaas binnen te laten.

De huidige bemanning van het skûtsje wordt voor het overgrote deel gevormd door inwoners van Eemnes, Baarn en Huizen. Tijdens wedstrijden wordt het schip gezeild door 15 bemanningsleden en wordt op donderdagavond wekelijks getraind  tijdens het seizoen vanaf begin april tot eind oktober.

 

Joop van der Schaaf zal ons deze avond alles vertellen over de Eemlander.

 

Beeldend kunstenaar Moniek Peek  

Moniek Peek is beeldend kunstenaar & illustrator en daarnaast ook uitgever van een eigen wenskaartenlijn. Over haar eigen werk vertelt ze: “Mijn werk ontstaat uit een bijzondere belangstelling voor de natuur en de mens. Boeiend vind ik het om alledaagse dingen bijzonder te maken. Ze te vertalen in diverse technieken en zo mijn fantasie de vrije loop te laten en een nieuwe kijk op de dingen te creëren. Het weergeven van het fijne breekbare en alledaagse op een eigen wijze. De combinatie van beeldend werk en illustreren maakt dat het spannend blijft en ik mijzelf steeds weer inspireer.” Haar werk kenmerkt zich met de trefwoorden ‘ontroering, humor, kwetsbaarheid en transparantie’.

 

Band Uit Eemnes 

Na diverse succesvolle optredens bij Rondje Cultuur zijn wij ontzettend blij dat BUE dit seizoen weer van zich laten horen! De band bestaat uit Jan van IJken (schuiftrompet en saxofoon), Ida de Jong (saxofoon), Rob Hondius (slagwerk) en Astrid Knoop (gitaar en zangeres).

Met hun jazzy pop die met beleving en passie wordt gebracht wordt dit muzikaal genieten.

 

Wij hopen u allen op donderdag 18 oktober te ontmoeten in de Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes.

 

Band Uit Eemnes 

Na diverse succesvolle optredens bij Rondje Cultuur zijn wij ontzettend blij dat BUE dit seizoen weer van zich laten horen! De band bestaat uit Jan van IJken (schuiftrompet en saxofoon), Ida de Jong (saxofoon), Rob Hondius (slagwerk) en Astrid Knoop (gitaar en zangeres).

Met hun jazzy pop die met beleving en passie wordt gebracht wordt dit muzikaal genieten.

 

Wij hopen u allen op donderdag 18 oktober te ontmoeten in de Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes.

 

Related posts