Vijfde editie voedselinzamelingsactie Dorcas in de Boni in Eemnes

Eemnes – De Evangelische Gemeente Eemnes organiseert voor de vijfde keer een voedselinzamelingsactie voor de hulporganisatie ‘Dorcas’ bij supermarkt de Boni in Eemnes. “Ik wil samen met andere leden van onze kerk er zijn voor mensen die onze hulp hard nodig hebben”, aldus coördinator van de voedselinzamelingsactie Jan Stern.

De voedselinzamelingsactie is onder andere bestemd voor voedselhulp aan de extreem arme landen: Albanië, Moldavië, Roemenië en aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ook is de hulporganisatie ‘Dorcas’ nu druk bezig om samen met Nederlandse en plaatselijke organisaties hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Sulawesi. “De helft van hen zijn nog maar kinderen, het maakt me enorm verdrietig. En de beelden die ik op het nieuws zag over deze ramp spoken nog dagelijks door mijn hoofd.”

Stern hoopt dit jaar weer net zoveel voedsel in te zamelen als tijdens de vier voorgaande jaren: ” Hartverwarmend wat de mensen in Eemnes voor de allerarmsten over hebben, echt grandioos.” De actievoerders hebben het makkelijk gemaakt door kant-en-klare pakketten samen te stellen. Bij het voedselschap staan kleine ‘smulpakketten’ met allemaal lekkere dingen voor kinderen erin. En er zijn complete, grote voedselpakketten met daarin essentiële producten. Daarnaast is er ook een collectebus, zodat degenen die haast hebben ook mee kunnen doen.

Related posts