Popkoor Dijksound uit Eemnes timmert aan de weg

Popkoor Dijksound uit Eemnes timmert aan de weg. Het veelzijdige popkoor onder leiding van dirigent Olaf Windey trad de afgelopen tijd diverse malen op. Daarnaast deed het koor ook mee aan een Provinciale wedstrijd van het  Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Gouden Vraagteken. Popkoor Dijksound won de tweede prijs, die bestond uit een bedrag van 1500 euro. Dit geld komt ten goede aan verbetering van het koor.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de Provincie Utrecht helpen culturele verenigingen samen met onder andere de SESAM Academie met advies bij verschillende organisatievraagstukken. Na aanmelding was popkoor Dijksound één van de verenigingen die geselecteerd werd om minimaal vijf dagdelen professioneel advies te krijgen. Dit advies was bedoeld voor vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld marketing & PR, ledenwerving of het schrijven van beleidsplannen. Aan het eind van dit traject konden de betreffende verenigingen laten zien wat het Advies op Maat-traject hen gebracht had. De drie verenigingen die de grootste resultaten hadden geboekt, wonnen vervolgens een ‘Gouden Uitroepteken’. Popkoor Dijksound behaalde de tweede prijs, een bedrag van 1500 euro.

Optredens

In de herfst waren er optredens tijdens de In- en uitmarkt Eemnes, bij de zesde editie van ‘Een Dijk van kunst en cultuur’ en bij de uitreiking van de Koeientrofee. Tijdens de Warme Witte Winterweken in december trad Dijksound op in Tuin- en Adviescentrum Vaarderhoogt in Soest. In een mooie Kerstsfeer bracht het koor zowel Kerst- als popnummers ten gehore. Daarnaast zong Dijksound vorige week bij het bereiken van het hoogste punt van het Huis van Eemnes een gevarieerd programma van pophits.

Dijksound naar Paradiso

Op 19 januari 2019 mag popkoor Dijksound in Paradiso (Amsterdam) tijdens de ‘Paradiso Korendagen’ aantreden. Om 18.10 uur zingt Dijksound dan de sterren van de hemel. De entree om bij de Korendagen aanwezig te zijn bedraagt € 3,-. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Over Dijksound

Eemnesser Popkoor Dijksound is een neutraal onafhankelijk popkoor en is opgericht in 1996. Het popkoor heeft enthousiasme en gezelligheid hoog in het vaandel staan, maar dit gaat niet ten koste van de kwaliteit. Het koor bestaat uit ongeveer 60 leden, verdeeld in zes stemgroepen: sopranen 1 en 2, alten 1 en 2, tenoren en bassen. Het koor repeteert elke woensdagavond van 20.00 – 22.15 uur in De Hilt in Eemnes.

Meezingen of boeken?

Belangstellenden die bij Dijksound willen komen zingen, kunnen gratis twee proeflessen meedoen. Zij kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar gastvrouw@dijksound.nl . Bedrijven of organisaties die een optreden van popkoor Dijksound willen boeken, zijn van harte welkom om te mailen naar pr@dijksound.nl.

Related posts